Krk Music Fest

Izvor i foto: Turizmoteka/TZG Krk

U povodu Svjetskog dana glazbe po treći će se put na trgovima i rivi grada Krka moći uživati u različitim glazbenim i plesnim sadržajima. Sve programe, koji predstavljaju i svojevrstan uvod u ljeto, povezuje ljubav prema glazbi i želja da se ovogodišnji Krk Music Fest obilježi na što posebniji način.

Festival započinje u subotu nastupom Gradske glazbe Krk na krčkoj rivi, a tijekom festivala izmjenjivat će se razni izvođači i programi - od krčkih folklornih društava, udruge sopaca otoka Krka, glazbenih radionica, radionica izrade suvenira na temu glazbe i glazbala udruge Rukotvorine Krk do projekcije glazbenih filmova na otvorenom

U subotu, na Sceni zidine [Trg krčkih glagoljaša], gledamo The Music of Silence, biografski film o Andrei Bocelliju - jednom od najpoznatijih i najomiljenijih svjetskih tenora, čija priča služi kao uzor i inspiracija umjetnicima diljem svijeta!

Režiju filma, snimljenog prema pjevačevom memoaru, potpisuje za Oscara nominiran redatelj Michael Radford, dok glavne ulogu igraju mladi britanski glumac Tony Sebastian i nagrađivani holivudski glumac Antonio Banderas.

Trailer: The Music of Silence

Na Sceni zidine [Trg krčkih glagoljaša] smo ponovo i u ponedjeljak, kada će se prikazivati film o najpoznatijoj glazbenoj skupini svih vremena - The Beatles: Eight Days a Week - The Touring Years!

Film, u režiji Oscarom nagrađivanog redatelja Rona Howarda, prati koncert The Beatlesa na njujorškom Shea Stadiumu, koji je održan 1965. godine pred 55 tisuća ljudi. Smjenjuju se i intervjui, glazbene numere, arhivske snimke i razne priča vezane uz fenomen Beatlesa, obožavanog benda koji je zauvijek obilježio svjetsku glazbenu scenu.

Eight Days a Week, nazvan po istoimenom hit singlu Beatlesa, nominiran je za najbolji dokumentarac na British Academy Awards, osvojio je nagradu Grammy za nabolji glazbeni film te je nominiran za pet i osvojio dvije Primetime Creative Arts Emmy Awards.

Trailer: Eight Days a Week

Program Krk Music Festa nam donosi i dva atraktivna plesna nastupa grupe "Flame"!

Plesna grupa Flame uspješno djeluje od 2003. godine te iz godine u godinu ostvaruje odlične uspjehe na državnim i europskim prvenstvima u show dance-u. Broje više od 50 zlatnih odličja, do kojih su se uspjeli izboriti i na tri svjetska prvenstva, dva puta u Las Vegasu i jednom u Los Angelesu.

U nedjelju i ponedjeljak Flame će vam se predstaviti plesnom predstavom The Best of Musicals – neprestani brzi tempo, hitovi najpopularnijih mjuzikala i atraktivne koreografije - i Plesnim vremeplovom, gdje će nas provesti različitim glazbenim i plesnim stilovima kroz povijest!

Koncertni dio festivala donosi nam nastupe atraktivnih glazbenika na trgu Kamplin.
Prvog dana, u subotu 19. lipnja, nastupit će glazbenica Nina Flamenco uz pratnju gitarista Gorana Žegarca i slovenskog plesača flamenca Mitje Obeda. U nedjelju, 20. lipnja, nastupit će dobro nam poznata klapa Tramuntana, dok vas posljednjeg dana festivala, na sam Svjetski dan glazbe očekuje prava glazbena poslastica – koncert poznate hrvatske pjevačice Jelene Radan čiji je glazbeni izričaj portugalski fado.

Osim glazbe i plesa, Krk Music Fest u svom trećem izdanju donosi i posebnu KMF ponudu ugostiteljskih objekata grada Krka!

Restoran MARINA BLUE:
• Note raviola (domaći ravioli s kozicama, kurkuma i pjenicom od pjenušca)
• Simfonija bijele ribe (file orade i brancina s marelicama i suhim smokvama u prošeku)
Bistro PUNTA DI GALETTO:
• Hamburger Punta (domaći umak od crvenog kupusa, krumpirići) i 34 vrste koktela
Restoran CITTA VECCHIA
• Svinjski lungić u D-molu
Street Food MEZZINO
• Krkan burger
• Mezzino Smoky burger
Street Food Mezzino ima i posebnu priliku za sve posjetitelje Krk Music Festa - ako pri naručivanju jednog od burgera iz KMF ponude kažete čarobne riječi "Krk Music Fest", dobit ćete gratis sok ili pivo!

Uz poštivanje trenutnih epidemioloških mjera, pripremili smo našim posjetiteljima i sugrađanima odličnu zabavu i vrhunski glazbeni doživljaj te se veselimo zajedničkom obilježavanju i slavljenju ljeta i glazbe!


KRK MUSIC FEST PROGRAM


SUBOTA, 19.6.2021.

Trg Kamplin, 10h
Udruga Muzika u koracima – Mook
Radionica „Glazbom započni dan“ ili „Let the Music Start Your Day“

Krčka riva, 19.30h – 20h
Otvaranje festivala uz Gradsku glazbu Krk

Vela placa, 20h – 20.30h
Nastup folklornog društva Poljica - tradicionalni krčki narodni ples i glazba uvrštena na UNESCO-vu listu svjetske nematerijalne baštine

Vela placa, 20.30h
DJ & SAX Live
Nastup Dj-a uz live pratnju saksofona

Trg Sv. Kvirina, 19h – 21h
Radionice izrade suvenira na temu glazbe i glazbala u organizaciji udruge Rukotvorine Krk

Scena zidine, 21h
The Music of Silence
Biografski film o Andrei Bocelliju, snimljen prema knjizi pjevačevih memoara

Trg Kamplin, 21h – 22.30h
Nina Flamenca (HR) vokal
Goran Žegarac (HR) gitara
Mitja Obed (SLO) ples

________________________________________

NEDJELJA, 20.6.2021.

Trg Kamplin, 10h
Udruga Muzika u koracima – Mook
Glazbena radionica „Glazbom započni dan“ ili „Let the Music Start Your Day“

Vela placa, 20h – 20.30h
Nastup folklornog društva Vrh – tradicionalni krčki narodni ples i glazba uvrštena na UNESCO-vu listu svjetske nematerijalne baštine

Vela placa, 20.30h
DJ & SAX Live
Nastup DJ-a uz pratnju saksofona

Trg Sv. Kvirina, 19h – 21h
Radionice izrade suvenira na temu glazbe i glazbala u organizaciji udruge Rukotvorine Krk

Trg Kamplin, 21h
Nastup Klape Tramuntana

Trg krčkih glagoljaša, 21h
21.00 DJ dance glazba – DJ Alex Sabattini
21.30 – 22.30 Plesna predstava "THE BEST OF MUSICAL"

________________________________________

PONEDJELJAK, 21.6.2021.

Vela placa, 20h – 20.30h
Nastup folklornog društva Kornić – tradicionalni krčki narodni ples i glazba uvrštena na UNESCO-vu listu svjetske nematerijalne baštine

Luka Krk, 19.30h – 20h
Sopci na tradicijskoj barci Guc
Obilježavanje svjetskog dana glazbe Udruge sopaca otoka Krka i HGU Rijeka

Scena zidine, 21h
The Beatles: Eight Days a Week - The Touring Years
Najbolji glazbeni dokumentarac; dobitnik nagrada Documentary, Emmy i Grammy Awards

Trg Kamplin, 21h
Koncert Jelene Radan – nastup poznate hrvatske pjevačice Jelene Radan čiji je glazbeni izričaj portugalski Fado

Krčka riva, 21h
Glazbeni vremeplov uz plesnu grupu „Flame“ i DJ glazbu
DJ Alex Sabattini i plesna skupina Flame

Trg Sv. Kvirina, 19h – 21h
Radionice izrade suvenira na temu glazbe i glazbala u organizaciji udruge Rukotvorine Krk

 

* * *
Koncerti, filmske projekcije kao i predstava biti će prikazani za ograničen broj posjetitelja u skladu s aktualnim mjerama okupljanja (sjedeća mjesta).
Molimo sve goste da svoje besplatne ulaznice preuzmu u Turističko-informativnom centru u gradu Krku i to već od subote 12.6.