King of Učka

Outdoor manifestacija

Izvor i foto: TZ Ičići

Turistička zajednica mjesta Ičići u suradnji sa AD Natura Sport d.o.o. organizira novu outdoor manifestaciju King of Učka koja će se održati 29. rujna 2018.

King of Učka je rekreativna cestovna biciklistička utrka koja vas iz Ičića, sa morske razine, vodi na najviši vrh Učke - Vojak (1396m).

Cesta koja iz Ičića, sa morske razine, vodi na Vojak, vrh Učke, savršen je biciklistički poligon, a ujedno i izazov, za sve ljubitelje biciklizma i cestovnih uspona.

Bez obzira jeste li profesionalni vozač, amater ili obični rekreativac, ovaj uspon neće vas ostaviti ravnodušnim. Dapače, natjerat će vas da dobro zapnete, stisnete pedale, umorite se i oznojite kako bi ga savladali. I nagradit će vas, predivnim pogledom sa vrha, fantastičnim spustom pri povratku i neizmjernim osjećajem zadovoljstva.

To je naša Učka, puno traži i puno daje. Zbog toga je jako volimo i iznova joj se vraćamo.
Uspon na Učku jedna je od standardnih etapa velike biciklističke utrke kroz Hrvatsku - Tour of Croatia.
2016. ETAPA 4: Crikvenica-Učka 2017. ETAPA 5: Poreč-Učka (Poklon)

Vrijedi napomenuti da se upravo na Učki poslijednjih par desetljeća održava Brdsko cestovno prvenstvo Hrvatske. Budi dioove predivne priče. Odvaži se i prihvati izazov, treniraj jako i možda baš ti postaneš prvi Kralj Učke.

Više informacija : www.kingofucka.com