Karnevalska povorka oduševila Karlovčane

Dječja povorka 21. veljače u 09.30 sati

Izvor i foto. TZG Karlovac

Grad Karlovac i Turistička zajednica grada Karlovca u suradnji s Inicijativom mladih KAOS i ove godine organizirali su Karlovački karneval 2020.
Tijekom vikenda održano je najveće među karnevalskim događanjima - karnevalska povorka.
U subotu, 15. veljače, maškarani građani okupili su se kod Školske sportske dvorane Mladost, a potom u 16 sati zajedno krenuli stupati ulicama grada. Predvođeni karlovačkim bubnjarima i mažoretkinjama povorka je protutnjala šarenom Radićevom ulicom, zatim pokazala svoja lica na Korzu te mahnula Veleučilištu, a zatim kročila na Trg bana Josipa Jelačića gdje ih je dočekala okupljena masa i četiri metra visok fašnički princ Žabac izrađen od slame.

Povorku i okupljene su pred pozornicom rasplesale vedre maske plesnog kluba St.Art, a zatim su pozornicu okupirali Gustafi. Nagrade za najbolje maske odnijeli su Morski pas, Harry Potter, Mary Poppins i Dimnjačari, dok su svi ostali tradicionalno nagrađeni krafnama koje je i ove godine donirala tvrtka Žitoproizvod. Za kraj uslijedila je uvijek zabavna ekipa Strings banda.

Organizatori se ovim putem još jednom zahvaljuju donatorima, medijskim pokroviteljima, brojnim volonterima i naravno svim Karlovčanima koji su uljepšali ovaj događaj svojim prisustvom.

Ovim putem pozivamo sve da podrže i naše najmlađe u dječjoj povorci 21. veljače u 09.30 sati na Trgu bana Josipa Jelačića, da zaplešu na Balu pod maskama u Zorin domu 22. veljače u 20 sati te svjedoče svečanom paljenju fašničkog princa Žapca 25. veljače u 19.30 na Mažuranićevoj obali uz rijeku Kupu. Prije nego bude kažnjen, slamnati princ bit će izložen na Starom placu, kako bi mogli doživjeti duh karnevala.