Počeo je Festival čokolade u Opatiji

Izvor i foto: TZG Opatija


Dosad najveća Čokoladna čarolija u centru Gervais okupila je trideset izlagača iz Hrvatske, BiH, Slovenije i Italije, a Opatijce i brojne goste zabavio je i atraktivan popratni program radionica, koncerata i animacije za djecu.

Najslađi opatijski vikend započeo je danas otvorenjem Festivala čokolade, na kojem su brojni ljubitelji slatkih delicija već oduševili svoja nepca najfinijim proizvodima vrhunskih proizvođača i zabavili se uz zanimljive radionice i koncerte. Posebno atraktivna bila je prezentacija čokoladne gramofonske ploče „Od zrna do čokolade“ koju su popratili vrhunski glazbenici okupljeni u Cacao All Star Band.
Opatija tijekom čitavog vikenda ostaje hrvatska „čokoladna prijestolnica“, a središte zbivanja je u centru Gervais gdje se održava dosad najveća „Čokoladna čarolija“ - prezentacija, degustacija i prodaja čokoladnih delicija koja je okupila izlagača iz Hrvatske, BiH, Slovenije i Italije.

Uz savršenu simfoniju slatkih okusa, među kojima su i brojna egzotična iznenađenja, Čokoladna čarolija u Gervaisu donosi i Choco kutak za najmlađe s raznim igrama i radionicama, Čokoladnu izložba i šetnju kroz povijest čokolade, na kojoj će posebno atraktivno biti selo Djeda Božićnjaka od medenjaka, realizirano u suradnji Ugostiteljskom školom Opatija i slastičarnom Zvončarnica. Uz centar Gervais, gdje Čokoladna čarolija traje u subotu od 9 do 21 sat te u nedjelju od 9 do 19 sati, zabavni i adventski programi odvijat će se i na drugim lokacijama u gradu.
Uz centar Gervais posebna choco lokacija je Milenij Choco svijet u kojem uz prigodnu choco ponudu možete uživati u izradi čokoladne skulpture, kao i u brojnim glazbenim programima.

Posebna atrakcija u subotu od 11:00 – 14:00 h bit će i slikarsko glazbeni performans Vedrana Ružića koji će uz slikanje čokoladom za najmlađe svim posjetiteljima priuštiti i pravu glazbenu poslasticu.
Uz Čokoladnu čaroliju u centru Gervais subotnje će jutro započeti uz „Choco & Coffee Day“ na tržnici od 10 sati, a u isto vrijeme mališani će se zabaviti u Umjetničkom paviljonu Juraj Šporer na radionici „Čokoladni kolačići iz kuhinje Bake Mraz“. Oni nešto stariji od 11 sati mogu sudjelovati na edukativnoj radionici „Čokolada i umjetnost“ u Gervaisu, gdje će istovremeno nastupiti Katarina Jurić Trio. Od 11 do 14 sati Vedran Ruužić Jazz Trio održat će slikarsko-glazbeni performans u hotelu Continental, a od 12 na terasi hotela Milenij nastupa The Answer Band.

U subotu poslijepodne, od 16 do 19 sati, u Šporeru će se otvoriti Poštanski ured Djeda Mraza, a za to vrijeme pred paviljonom zasvirat će Aerials Band, dok će u Gervaisu posjetitelje zabaviti Dino Antonić Trio. Večernji program „uglazbit“ će Love Runners kod Šporera te Two Stupid Dogs na Mrkate. Svoje „tajne želje“ mališani će u Poštanskom uredu Djeda Mraza moći predati i u nedjelju od 16 do 19 sati, dok će u glazbenom programu tijekom poslijepodneva nastupati Klapa Kamelija, zbor Sempre Allegro, a u večernjem terminu hitove će vrtjeti DJ Dog.
U Festival čokolade koncertima, radionicama, prigodnom gastronomskom ponudom, ali i spa&wellness tretmanima uključit će se opatijski ugostitelji, restorateri, hotelijeri te wellness centri, a poseban program pod nazivom Čokoladna adventska čarolija trajat će u Milenij hotelima sve do kraja prosinca.

Više informacija potražite na www.visitOpatija.com

Parkiranje tijekom vikenda – dakle, subotom i nedjeljom – besplatno je na svim javnim parkiralištima, osim u garažama Slatina, Sportska dvorana Marino Cvetković, na parkiralištima Gorovo i Vrh Ike te na prostoru nulte A i nulte B zone u Opatiji.