Zadar: Edukacija i označavanje kvalitete u obiteljskom smještaju

Izvor i foto: zadar.hr

Zbog značaja i specifičnosti privatnog smještaja Zadarske županije te činjenice kako se povećanjem kvalitete smještaja u postojećim kapacitetima i podizanjem razine usluga mogu stvoriti preduvjeti za jačanje te produženje glavne sezone, Turistička zajednica Zadarske županije u suradnji sa sustavom lokalnih turističkih zajednica provodi projekt Označavanja kvalitete (labelling) u obiteljskom smještaju pod marketinškim imenom „Welcome“.

Obavještavamo javnost kako je 16. travnja 2018. pokrenut novi, 5. krug certificiranja, te pozivamo sve privatne iznajmljivače koji ispunjavaju kriterije propisane Pravilnikom da se prijave s propisanom dokumentacijom dostupnom na linku: http://www.zadar.hr/hr/info/poslovne-informacije/programi/welcome-labelling-obiteljskog-smjestaja/ do 26. travnja 2018.g. u svoju lokalnu turističku zajednicu i postanu članovi kluba kvalitete „Welcome“ i time ostvare dodatnu promidžbu putem kanala Turističke zajednice Zadarske županije poput službenih internetskih stranica i tiskanih materijala koji se distribuiraju putem turističkih sajmova i prezentacija.

Također, novi i postojeći članovi mogu ispuniti i dodatne kriterije te postati certificirani kao smještaj specijaliziran za:
WELCOME RURAL - označava boravak u obnovljenim tradicionalnim kućama za odmor u seoskom okruženju s dodatnim uslugama/vrijednošću.
WELCOME CITY - označava boravak u smještajnim objektima u starim gradskim urbanim jezgrama.
WELCOME FAMILY - odnosi se na smještaj u objektima orijentiranim na segment obitelji s djecom do 12 godina.
WELCOME BIKE dio ZADAR BIKE MAGIC projekta - smještaj s osnovnim infrastrukturnim standardima za ciklo-turiste.

Značajno je istaknuti kako je Zadarska županija u cilju poboljšanja uvjeta boravka gostiju, a podržavajući projekt Welcome Turističke zajednice Zadarske županije, raspisala program kreditiranja privatnih iznajmljivača koji su ušli ili žele ući u projekt „Welcome“. Detalji natječaja za navedeno kreditiranje mogu se naći na službenim stranicama Zadarske županije https://zadarska-zupanija.hr/index.php/natjecaji-i-javna-nabava/potpore-i-priznanja/aktivni-natjecaji
.

U sklopu projekta će se u sljedećim danima održati i niz EDUKACIJSKIH RADIONICA i to kako slijedi:
18.04.
 09,00 -11,00 sati u Zadru (Dvorana Kneževe palače, Poljana Šime Budinića 3)
 13,00 -15,00 sati Starigrad-Paklenica (Dvorana NP Paklenica, F. Tuđmana 14a)

19.04.
 09,00-11,00 sati u Ninu (Dom kulture, Trg Hrvatskih branitelja 1)
 13,00-15,00 sati u Biogradu (Dvorana hotela Adria, A. Šenoe 42)

20.04.
 09,00-11,00 sati u Benkovcu (Dvorana Gradske knjižnice, Kneza Branimira 46)
 13,00-15,00 sati u Pagu (Dvorana Kneževog dvora, Od Špitala 2)

Program/teme:
 Objava petog Javnog poziva za ulazak u klub kvalitete „Welcome
 Program kreditiranja obiteljskog smještaja
 Trendovi u turizmu
 Pregled zakonskih propisa, problematike i razna aktualna pitanja