Ruralne kuće - izbor mnogih gostiju

Izvor i foto: HRT

Autor: Klara Dujmović/I.H./Regionalni dnevnik/HRT

U Istri boravi oko 160.000 turista, mnogi u njezinoj unutrašnjosti. Uređenim kućama i vilama za odmor, bogatom kulturno-povijesnom baštinom i gastronomijom privlači ih i Svetvinčenat.

Cindy i Oliver Kese svojevrsni su ambasadori našega turizma. Godinama ljetuju u Istri i uvijek dovode nove prijatelje.

- Svima kažemo - želite li uživati u odmoru, odite u Hrvatsku, odite u Istru. Nismo još posjetili Split i Dubrovnik. Uvijek boravimo u Istri, rekao je Oliver.

Ruralne kuće za odmor njihov su odabir.

- Volimo područje Svetvinčenta. Radimo u velikoj tvrtki i na odmoru želimo mir. Kad poželimo akciju, odemo u Pulu, Fažanu, rekla je Cindy.

- Jako smo zadovoljni. Puno nam se vraća starih gostiju i popunjeni smo 20 tjedana za sada, rekla je vlasnica kuće za odmor Anamarija Križanac.

U Svetvinčentu se odmara oko 1500 gostiju.

- Oko 70% su obitelji s djecom. Gosti dolaze iz njemačkog govornog područja, to je ili Njemačka ili Austrija, rekao je Dean Pustijanac, direktor TZ-a Svetvinčenat.

Ovdje imaju što doživjeti. Srednjovjekovni kaštel može se upoznati rješavanjem zagonetki. Tražena je i domaća hrana. Gosti se primaju samo uz prethodnu najavu.

- Gostiju ima jako puno. Nisu to više samo stranci. Ima puno naših. Višak gostiju šaljemo u druge OPG-ove, rekla je Aleksandra Pekica, vlasnica OPG-a.

Srpanj je, kad je riječ o turizmu, dobro počeo. Svi se nadaju da će tako i ostati.