Je li nekretnina zakupljena u Mallorci legalna?

Evo kako provjeriti..

Izvor: Turizmoteka              Foto: majorcadailybulletin.com

Vlada Balearskih otoka nedavno je pokrenula novu aplikaciju naziva Holiday Rental Check Mallorca, koja turistima omogućuje da provjeravaju je li zakupljeni najam nekretnina pravno ispravan.

Boravak u apartmanu koji se rezervira putem interneta ili agencija za iznajmljivanje iznajmljivača može dovesti u nepriliku ako vlasnik imovine nema važeće dozvole. U tom slučaju vlasnik plaća novčanu kaznu od 3.000 do 30.000 eura . Dodajte tome trošak vaše radosti prekida odmora!

U sklopu je to kampanje Conselleria de Turismo de Mallorca za uklanjanje ilegalnog iznajmljivanja stanova, te kao dio inicijative Balearskih otoka za regulaciju turističkih iznajmljivanja.
Aplikacija je dostupna na četiri jezika (engleski, katalonski, španjolski i njemački) i omogućuje turistima da pretražuju kuću s registracijskim brojem, adresom i / ili imenom imovine kako bi provjerili je li imovina u skladu sa svim zakonskim pravilima o zakupu.

Bel Busquet, potpredsjednik i balearski ministar za inovacije, istraživanje i turizam, rekao je: "U vladi Balearske Republike prepoznajemo našu odgovornost da zaštitimo svoje posjetitelje i budemo transparentni našim pravilima i propisima.“

"Nova aplikacija omogućuje posjetiteljima brz pristup svim potrebnim informacijama o najamnim kućama i izbjegavanje bilo kakvih rizika vezanih uz iznajmljivanje ilegalnih stanova. Turizam je i dalje glavni doprinos gospodarstvu Balearskog otočja, a mi uzmemo u obzir izazove i zabrinutosti lokalnog stanovništva i posjetitelja. Naš je cilj razviti dugoročnu i održivu turističku strategiju koja pruža maksimalnu korist za otočane i posjetitelje".
Turisti koji rezerviraju ilegalnu imovinu neće se sudski goniti.