Dan TZO Bol

Dan TZO Bol obilježit će se 19. listopada 2019.

Izvor i foto. TZO Bol / Turizmoteka

8. listopada obilježava se Dan TZO Bol. Toga dana 1954. godine registrirano je Turističko društvo Bol.
Ove godine obilježavamo 65 godina od osnutka Turističkog društva Bol, te 25 godina od osnutka TZO Bol.
Turističko vijeće TZO Bol na sjednici održanoj dana, 7. listopada 2019., donijelo je odluku da se ove godine Dan TZO Bol obilježi 19. listopada 2019., i to svečanom sjednicom Skupštine na kojoj će biti dodijeljena godišnja turistička priznanja.

Dobitnici ovogodišnjih turističkih priznanja su:

Za dugogodišnju vjernost turističkom Bolu:
Zrinka Vrabec – Mojzeš
Gisbert i Hannelore Konig
Ernest Fey
Mirjana i Urs Moser
Karel i Mirjana Vankova
Walter i Paula Gruber

Za kontinuirani rad u ugostiteljstvu Bola:
Pero Nevistić
Katica Zdravka Marinković
Svečana sjednica Skupštine TZO Bol povodom obilježavanja Dana TZO Bol održat će se u subotu, 19. listopada 2019., u Bluesun hotelu Elaphusa sa početkom u 11:30h.


U povodu te svečane obljetnice pismo se TZO Bol i svim mještanima Bola obratio i Ministar turizma Hrvatske Gari Cappelli:

Pozdravno pismo ministra Cappellija povodom održavanja svečane sjednice Skupštine TZO Bol


Poštovane dame i gospodo,
cijenjeni načelniče, direktore ureda TZO Bola, dragi stanovnici Bola i otoka Brača, ovim putem želim vam čestitati Dan TZO-a Bol i zahvaliti na svemu što činite kako bi se turizam u Bolu nastavio neprestano kvalitetno i učinkovito razvijati i što svojom inovativnošću, kreativnošću i brigom za svakog gosta omogućujete da se gosti kod vas osjećaju dobrodošlo.
Kao otočanin, znam koliko je život na otoku izazovan, specifičan i drugačiji od života na kopnu, ali isto tako nudi mnoge druge komparativne prednosti. Možemo reći kako stanovnici otoka cijene svoje zajedništvo i znaju da samo udruživanjem htijenja, znanja i marljivosti svojih stanovnika mogu učiniti svoj život bogatijim i perspektivnijim. Uz to nam je naravno dobrodošla svaka pomoć od strane naše Vlade koja prepoznaje potrebe otočana i ostalih institucija. Zbog toga smo u mandatu ove Vlade posebnu pozornost od samog početka posvetili otocima, njihovom boljem povezivanju s kopnom te daljnjem razvoju turizma, djelatnosti koja je uz bavljenje ribarstvom, poljoprivredom i tradicijskim obrtima, od posebne važnosti za otoke. To pokazuje i činjenica da se više od četvrtine turističkog prometa u Hrvatskoj odvija na otocima. Prošle je godine na otocima ostvareno 3,4 milijuna dolazaka i 26 milijuna noćenja turista, što je povećanje od 13 posto u dvije godine.
Hrvatska se želi promovirati kao odmorišna destinacija 365 dana u godini, a u tome ne smijemo zaboraviti da je turistička sezona na otocima najkraća. Upravo svjesni važnosti hrvatskih otoka fokus u našem radu stavljamo na poticanje turističkog prometa u pred i posezoni. Već dvije godine ulažemo sredstva u promociju Hrvatske kao aviodestinacije te smo dosad uložili preko 70 milijuna kuna. Samo u ovoj godini povezani smo s 81 novom linijom sa 25 svjetskih destinacija, a povećanje broja letova prema svim hrvatskim zračnim lukama sigurno će i pozitivno utjecati na promet na otocima.
Turistički rezultati koje Hrvatska ostvaruje pokazatelj su da se naš turizam razvija u pravom smjeru, a značajan doprinos u tome ima svakako otok Brač, odnosno cijela Splitsko-dalmatinska županija u kojoj se u dosadašnjem dijelu turističke godine ostvarilo 19,8 milijuna noćenja što čini gotovo 20 posto svih turističkih noćenja u Hrvatskoj.
Na kraju, čestitam svim ovogodišnjim dobitnicima priznanja za doprinos boljitku u destinaciji, zahvaljujem se na zajedništvu i suradnji svim gospodarstvenicima, svim predstavnicima javnog i privatnog sektora, svim turističkim djelatnicima i svim građanima. Bez zajedništva i suradnje ni rezultati u turizmu Hrvatske ne bi bili ovakvi, a Bol ne bi rastao i bio ono što danas jest – simbol Jadrana.
ministar turizma
Gari Cappelli

Svim mještanima i dionicima destinacije Bol čestitamo Dan TZO Bol.