Jelena Bulat, direktorica Eudemona

Turizam i prevođenje ruku pod ruku


Izvor i foto: Privredni vjesnik

Jelena Bulat je vlastiti posao odlučila pokrenuti nakon višegodišnjeg rada u TZ-u grada Zagreba i nakon niza godina prikupljanja iskustva na terenu kao turistički vodič i pratitelj

Zagrebački Eudemon počeo je s radom 2009. godine kao tvrtka za prevođenje i turističko vođenje. Prošle godine, pak, djelatnost joj je proširena te je postao turistička agencija specijalizirana ponajprije za incoming turizam te rad s pojedincima i manjim grupama. Svrha agencije je promoviranje i širenje turističke ponude kontinentalne Hrvatske.

Direktorica Eudemona Jelena Bulat kaže nam kako je vlastiti posao odlučila pokrenuti nakon višegodišnjeg rada u Turističkoj zajed-nici grada Zagreba te nakon niza godina prikupljanja iskustva na terenu kao turistički vodič i pratitelj. “Trenutačno radim sama s vanjskim suradnicima stvorivši tako kvalitetnu mrežu suradnika i dobavljača s kojima divno surađujem. S obzirom na to da sam po struci profeso-rica engleskog i španjolskog jezika, a usput sam naučila i portugalski, uglavnom radim s gostima s tih govornih područja. A to je sasvim solidno s obzirom na to koliki je broj zemalja u kojima se govore ti jezici”, objašnjava ona dodajući kako se tvrtka i dalje bavi prijevodi-ma, što je odlično posebice tijekom zimskih mjeseci.

NAJBOLJE GODINE TEK SLIJEDE

Premda je Hrvatska mala zemlja, nastavlja Jelena Bulat, tržište je veliko i ima posla za sve. A posebice za one koji kvalitetno odrađuju posao.

“S obzirom na kapacitet poslovanja, ne mogu i ne želim se natjecati s velikim turoperatorima, ali smatram da je bitna kvaliteta, a ne kvantiteta. Kao vodič i prevoditeljica već sam bila ostvarila priličan uspjeh, a turistička agencija je još mala i nova te sam sigurna da sam na uzlaznoj putanji i da najbolje godine tek slijede.

Kao što sam ranije napomenula, surađujem s jednako malim i kvalitetnim tvrtkama ili pojedincima te imamo zajednički cilj: predstaviti Hrvatsku u najboljem svjetlu te gostima ponuditi ono što očekuju, a osobito ono neočekivano ili nepoznato o Hrvatskoj”, napominje ona dodajući kako se u poslovanju susreće s velikom konkurencijom koja je u većini slučajeva poštena.

“S nelojalnom konkurencijom ili takvim suradnicima prekidam suradnju odmah u početku. S obzirom na to da smo mala zemlja, loš, kao i dobar glas, daleko se čuje”, naglašava.
Kako je rad s ljudima uvijek zahtjevan, tako Eudemon čini sve kako bi klijentima skrojio program po njihovim željama. “Nažalost, oni ne žele uvijek prihvatiti naše sugestije te ih moramo uvjeriti u ono za što znamo da je za njih najbolje i uvijek ih otpratimo iz Hrvatske s velikim osmijehom na licu i željom da se jednog dana vrate, što i jest krajnji cilj mojega posla”, zaključuje Jelena Bulat. (B.O.)

"EUDEMON ČINI SVE KAKO BI KLIJENTIMA SKROJIO PROGRAM PO NJIHOVIM ŽELJAMA"

"S obzirom na kapacitet poslovanja, ne mogu i ne želim se natjecati s velikim turoperatorima, ali smatram da je bitna kvaliteta, a ne kvantiteta."