"Turizam u Austriji cvate!"

Vicekancelar i ministar gospodarstva Austrije Dr. Reinhold Mitterlehner,Izvor i foto: TUI AG

TUI Online-Medien  razgovarao je s prvim čovjekom turizma Austrije, zemlje koja je jedna od vodećih svijetskih turističkih odredišta.

Po ćemu je vama Austrija jedinstvena?

Dr. Reinhold Mitterlehner: Naši gosti mogu očekivati jedinstvene krajolike Alpa, Dunava i naših jezera, bogato povijesno naslijeđe i raznoliku kulturnu ponudu. Osim toga, poznate su naše kulinarske delicije, a posebno naše, svjetski poznato gostoprimstvo.

Koje su vaša omiljena mjesta u Austriji, omiljene plaže i omiljeni festivali?

Dr. Reinhold Mitterlehner: Kao brdski biciklist volim istraživati nove putove u cijeloj Austriji. Ljeto i odmor volim provoditi na Koruškom jezeru, ali volim posjetiti festivale u Bregenzu i Salzburgu ili neke,manje poznate lokalne kulturne festivale u našim ruralnim područjima. Najudobniji se osjećam u Mühlviertelu , u Gornjoj Austriji, gdje je moj dom.

Što bi vi savjetovali stranim posjetiteljima koji dolaze u Austriju? Što se nikako ne smije propustiti?

Dr. Reinhold Mitterlehner: Predivnu prirodu u Alpama i Podunavlju. Našie turističke tvrtke nude tijekom cijele godine inovativne programe. Zimi, spreporučio bih skijanje jer , Austrija je za zimske sportove odredište broj jedan u Europi.

Koja domaća jela bi preporučili prijateljima i gostima?

Dr. Reinhold Mitterlehner: Naša tradicionalna kuhinja je poznata po bečkom odresku ili Tafelspitzu. Osim toga, postoji bezbroj regionalnih specijaliteta

U koje godišnje doba je najbolje posjetiti Austriju?

Dr. Reinhold Mitterlehner: Svako godišnje doba ima svoje čari. U Austriji se može svih 365 dana u godini uživati.

Koliko je važan turizam za Austriju?

Dr. Reinhold Mitterlehner: Odmor u Austriji cvjeta. Do sada smo postigli postigli oko 135 milijuna noćenja što je novi rekord. Oko 280.000 Austrijanaca je zaposleno u turističkim zanimanjima, od kojih gotovo dvije trećine u hotelima i ugostiteljstvu. Sve u svemu, turizam je važan stup austrijskog gospodarstva koji osigurava rast i radna mjesta u zemlji.

Koje su glavne točke u strategiji razvoja turizma u Austriji?

Dr. Reinhold Mitterlehner: Želimo ojačati našu poziciju kao jedne od vodećih zemalja u turizmu i dalje se razvijati . Trenutno smo u ofenzivi za otkrivanje novih gostiju s novih tržišta. Jasno važne su sadašnje i buduće investicije u turizam.