Austrija

Stanje i trendovi na austrijskom turističkom tržištu

Izvor : HTZ/Tuizmoteka      Foto: austria.info

HTZ predstavništva:

 AUSTRIJA

Trenutno stanje na tržištu: Prema podacima sustava eVisitor, do kraja kolovoza s tržišta Austrije je ostvareno 1,2 milijuna dolazaka i 6,3 milijuna noćenja što u odnosu na isto razdoblje prošle godine predstavlja porast od 2 posto u dolascima i 1 posto u noćenjima. Prema rezultatima studije IMAS, koja je provedena na više od tisuću ispitanika, procjenjuje se da će 4,4 milijuna Austrijanca ove godine realizirati svoj glavni godišnji odmor, odnosno da će svaki drugi Austrijanac otputovati na odmor na kojem će u prosjeku provesti 13 dana.

Konkurentnost Hrvatske na ovom tržištu potvrđuje i analiza Bank Austria koja se odnosi na protuvrijednost eura koju Austrijanci dobiju u zemljama u kojima će realizirati svoj godišnji odmor. Najpovoljniji tečaj, odnosno najjeftinije je putovati u Tursku gdje se za 100 eura dobije protuvrijednost od 214 eura.

Slijedi Mađarska sa 172 Eura, dok Hrvatska zauzima odlično i konkurentno treće mjesto s protuvrijednošću od 142 eura. U Grčkoj i Portugalu protuvrijednost za Austrijance iznosi 126 eura, u Sloveniji 125 eura, Španjolskoj 121 eurro, dok u Italiji samo 106 eura.