USKRS U ZAGREBU 2024.

U razdoblju od 31. ožujka do 7. travnja, na različitim lokacijama nastupit će glazbenici i ansambli

Izvor i foto. Turizmoteka/TZG Zagreb

Zagreb, 27. ožujka 2024. – Turistička zajednica grada Zagreba (TZGZ) i ove godine, s prigodnim koncertima, obilježava Uskrs i uskrsne blagdane u glavnom gradu Hrvatske. Tako će, u razdoblju od 31. ožujka do 7. travnja, na različitim lokacijama nastupiti glazbenici i ansambli koji će svim posjetiteljima pružiti priliku da uživaju u bogatoj glazbenoj baštini. Ulazi na sve koncerte su besplatni, a program događanja je kako slijedi:

• 31.3., USKRS - ZAGREBAČKI KVARTET (20:00h)
Grkokatolička konkatedrala, Ćirilometodska 1

• 2.4., UTORAK - ZAGREBAČKI KVARTET (20:00h)
Muzej grada Zagreba, Opatička 20

• 5.4., PETAK - PROJEKT LAZARUS (19:00h)
Crkva sv. Ivana Krstitelja, Nova Ves 64a

• 7.4., NEDJELJA - KOMORNI ZBOR „IVAN FILIPOVIĆ“ (19:00h)
Crkva sv. Ivana Krstitelja, Nova Ves 64a

Na Uskrsni ponedjeljak, 1.travnja, tradicionalno počinje i nova sezona Smjene straže Počasne satnije Kravat pukovnije koja se održava uz podršku TZGZ-a. Ceremonija kreće u 11:30 sati spajanjem konjičkog i pješačkog postroja te predajom stijega na križanju Mesničke ulice i Ilice, a završava u 13:00 sati na Trgu bana Josipa Jelačića, primopredajom stijega i razdvajanjem stroja. Program izvodi 12 pješaka i 3 konjanika, a u slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta Smjena straže se otkazuje.

Turistička zajednica grada Zagreba želi svim posjetiteljima i sugrađanima sretan i blagoslovljen Uskrs te poziva sve da se pridruže ovim jedinstvenim događanjima.