U Dubrovniku počinje pilot-projekt "Respect the city"

Projekt se pokreće radi poboljšanja kvalitete usluge, očuvanja kulturno-povijesne baštine, ali i većeg zadovoljstva i gostiju i Dubrovčana

Izvor : vijesti.hrt.hr                Foto: TZG Dubrovnik

Dubrovnik je najposjećenija hrvatska luka kada je riječ o kruzerima. Međutim, u vrijeme boravka gostiju s kruzera u Dubrovniku se stvori velika gužva. Kako bi se to u budućnosti izbjeglo, uspostavljena je suradnja s vodećim kruzing kompanijama i međunarodnom strukovnom udrugom.

Dubrovački gradonačelnik Mato Franković nakon radnog sastanka s predstavnicima međunarodne krovne udruge Cruise Lines International Association (CLIA) i vodećih svjetskih društava za kružna putovanja rekao je da već ovoga ljeta neće biti zagušenja na ulazu u povijesnu jezgru grada jer se više ne bi trebalo događati da u istom danu doplovi šest kruzera.

Gradonačelnik Franković istaknuo je i da će se, zbog održivog turizma, 2019. i 2020. u suradnji s Lučkom upravom utvrditi koji su dani problematični. Mislim da ih je deset problematičnih te ćemo ih u dogovoru sa svim akterima relaksirati, prije svega u vremenima pristajanja i odlazaka. Unaprijed će se znati u kojim danima će se moći 'bookirati' Dubrovnik kao luka pristajanja.

Na temelju toga Lučka će uprava sa svojim poslovnim partnerima raditi usklađenja u rasporedu, rekao je Franković i zahvalio predstavnicima CLIA-e na pozitivnom dijalogu. Nismo bili neprijatelji, već partneri. Potpuno su razumjeli naš problem te su nam željni pomoći kako bi njihovi gosti dobili veću kvalitetu usluge, dodao je.

Dio je to pilot-projekta "Respect the city" radi poboljšanja kvalitete usluge, očuvanja kulturno-povijesne baštine, ali i većeg zadovoljstva i gostiju i Dubrovčana.