TZG Hvara objavila novi video

Povod 152. godine organiziranog turizma u gradu Hvaru

Izvor i foto: TZG Hvar

Mali kreativni tim Turističke zajednice grada Hvara pripremio je novi video kojim žele prikazati prirodne ljepote destinacije, komunicirati sa svim svojim gostima sukladno vremenu u kojem se nalazimo, a ujedno i obilježiti sam dan 15. svibnja kada je prije 152. godine osnovano Higijeničko društvo, prvo takvo turističko udruženje u Europi.

Petar Razović, direktor Turističke zajednice grada Hvara ističe: „Izrazito nam je zadovoljstvo da i u vremenu u kojem se nalazimo bilježimo porast zaljubljenika u prirodne ljepote Hvara, te je ovaj video svojevrsna zahvala njima kao i poruka da su dobrodošli u naš grad čim dođe vrijeme za planiranje putovanja, a također željeli smo i prigodno obilježiti dan od velikoga je značaja kako za hvarsku, tako i hrvatsku turističku tradiciju.
Specifičan položaj te prirodna i povijesna baština bili su poticaj za razvoj organiziranog turizma od 1868. godine, kada je utemeljeno Higijeničko društvo, koje je poticalo turizam te ga pozicioniralo kao najvažniju gospodarsku granu ovoga otoka, danas svjetski poznatog turističkog odredišta, kojeg je i magazin „Conde Nast Traveler“ 2019. godine proglasio za najbolji otok Europe za koji možete glasati i ove godine na našoj FB stranici https://www.facebook.com/infoHVAR/ .”

Video možete pronaći na sljedećem linku: https://www.youtube.com/watch?v=AGnA1T3JJrI .

#HvarTouristBoard #infoHvar #HvarBeThere