TZ Novog Vinodolskog podijelila pokroviteljstva manifestacijama

Dodijeljena su sredstva u iznosu od 17.510,00 eura

Izvor i foto: Turizmoteka/TZG Novi Vinodolski


Turistička zajednica Grada Novi Vinodolski, u skladu s Proračunom za 2024. godinu, provela je proces dodjele sredstava namijenjenih pokroviteljstvima jednodnevnih i višednevnih manifestacija te sufinanciranju događanja od općeg značaja za turizam grada. U sklopu javnog poziva, na koji su se ove godine mogle javiti i tvrtke i fizičke osobe odnosno obrti, 21 udruga i klub iskazali su interes za financiranje raznovrsnih događanja s ciljem obogaćivanja kulturne i sportske ponude, podizanja kvalitete života te promocije identiteta grada kako izvan tako i tijekom glavne turističke sezone. Prema kriterijima koji su istaknuti u Javnom pozivu dodijeljena su sredstva, a poseban naglasak je stavljen na događanja u pred i posezoni upravo s ciljem produženja sezone.

Nakon evaluacije prijava, udrugama i klubovima dodijeljena su sredstva u iznosu od 17.510,00 eura. Uz pomoć dodijeljenih sredstava udruge planiraju organizirati događanja koja obuhvaćaju širok spektar interesa zajednice. Među podržanim manifestacijama nalaze se sportska događanja poput regata, turnira u nogometu i boćanju, kao i susreti ljubitelja vespa ili jačih motora te Enduro utrka. Također, sredstva su dodijeljena i za očuvanje narodnih običaja za mesopusne običaje na području grada kao i za održavanje već tradicionalnih manifestacija poput Martinja, podjele ribica na Badnjak i Zdravice Novoj. Kulturni aspekt manifestacija je zastupljen kroz smotru kulturno-umjetničkih društava i smotru klapa pružajući posjetiteljima mogućnost uživanja u raznolikosti umjetničkih izražaja čime se njeguje i kulturna baština grada i promiču tradicionalne vrijednosti.

 

U sklopu dodjele sredstava, odobrena je financijska potpora i brojnim udrugama i klubovima u našem zaleđu za organiziranje proslava njihovih zaštitnika i lokalnih manifestacija. Mislilo se i na očuvanje ekosustava i biološke raznolikosti naših voda kao i na neprocjenjivost humanitarnog rada te se tako jedan dio odobrenih potpora odnosi na Akciju čišćenja podmorja te događanja u sklopu 30 godina Crvenog križa.

Odobrena sredstva omogućit će i olakšati održavanje raznolikih manifestacija i događanja, čime se doprinosi bogatstvu i raznolikosti turističke ponude Novog Vinodolskog, ali je to istodobno i odraz predanosti naših građana razvoju turizma našeg grada i sudjelovanju u kreiranju ponude za naše posjetitelje. S obzirom na skroman proračun, ali s druge strane na veliku značajnost manifestacije, ove godine smo se uključili i kao podrška projektu CRO RACE koja će i ove godine početkom listopada, točnije 3. listopada proći kroz naš grad i najljepše kadrove pronijeti svijetom. Veseli nas da iz godine u godinu ima sve više kvalitetnih sadržaja koje posjetitelji jako dobro prihvaćaju i za takve projekte i aktivnosti ćemo uvijek iznaći način biti podrška, kazala je Tena Peričić, direktorica TZG Novi Vinodolski.

Informacija o klubovima i udrugama te visini iznosa potpore dostupna je u obavijestima na službenoj web stranici Turističke zajednice Grada Novi Vinodolski.