Susret gradonačelnika Podgorice Ivana Vukovića i gradonačelnika Grada Zagreba dr Milana Bandića

U okviru manifestacije „Dani Crne Gore u Zagrebu – Kreativna Crna Gora“ danas je bio održan bilateralni susret gradonačelnika Podgorice i Zagreba.

Izvor i foto: TO Podgorica

U sklopu manifestacije Dani Crne Gore u Hrvatskoj, danas su se službeno susrela dva gradonačelnika glavnih gradova prijateljskih zemalja Crne Gore i Hrvatske. Tom prilikom su između ostalog poručili:

"Zadovoljstvo je biti u prijateljskoj Hrvatskoj i u lijepom Zagrebu. Želim da se zahvalim gradonačelniku Bandiću i njegovom timu na izuzetno toploj dobrodošlici i zbilja imamo osjećaj kao da smo kod kuće. Također, zahvalnost na podršci manifestaciji Dana Crne Gore u Hrvatskoj. Mi smo, kao gradska uprava Podgorice, to iskoristili da organiziramo posjetu i na ovaj način se bolje upoznamo i s onim što su iskustva grada Zagreba na planu razvoja, tokom posljednih 15-tak godina i da predstavimo šta su naši potencijali u tom smislu.
Odnosi dvije zemlje su izvanredni, na političkom planu, na ekonomskom planu. Naša ideja je da to iskoristimo kako bismo dalje intenzivirali komunikaciju i produbili odnos dva glavna grada. Također treba reći i to da crnogorska zajednica u Zagrebu ima izvanredan status, u jednom dijelu zahvaljujući kolegi Bandiću. Inzistiramo na ponovnom uvođenju izravne zračne linije koja bi povezala Podgoricu i Zagreb. Puno je toga što Podgorica može naučiti od Zagreba. Mi se nadamo da postoji nešto što Zagreb može naučiti od Podgorice" izjavio je gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković nakon susreta s Milanom Bandićem .

"Odnosi Crnogorske zajednice u gradu Zagrebu stalno je išla uzlaznom linijom" kazao je gradonačelnik Zagreba. Dogovorili smo da ćemo već do ljeta posjetiti Podgoricu i formalizirati naše odnose koji su kroz povijest imali uzlazne i silazne putanje, ali imamo puno više onih stvari koje nas spajaju nego razdvajaju. Upravo na tim točkama dodira možemo surađivati na raznim poljima, od kulture, gospodarstva, turizma, do znanosti, kada dva glavna grada potpišu protokol o međusobnom razumijevanju i prijateljstvu. Nadam se da ćemo to do jeseni realizirati" naglasio je Bandić.