Srpanj u Lovranu

Dobre zabave, glazbe i druženja neće nedostajati

Izvor i foto. Turizmoteka/TZ Lovran

Ljetna sezona u Lovranu nastavlja se zahuktavati a kako bi se ponudio dodatni sadržaj pobrinuli su se mnogi dionici lovranskog turizma i kreirali program „za svakog ponešto“.

Već s prvim danom srpnja započeo je FUGiP – Festival umjetnosti, glazbe i plesanja koji predstavlja fuziju 7. Lovran Classic Festivala i Festival umjetnosti plesanja. U nekoliko navrata gosti ali i domaći moći će uživati u notama i ritmovima koje izvode vrhunska imena klasične scene. S druge strane, dio Staroga grada u Lovranu oživjeti će ritmovi suvremenog plesa.

Na glavnom lovranskom trgu sv. Jurja te na onom u samoj starogradskoj jezgri, sv. Ivanu, zaredati će se tijekom srpnja mnogi koncerti, pomno odabranih umjetnika koji njeguju različite stilove. Na svom proputovanju zaustaviti će se i Happy German Bagpipers – sastav koji će i nama žiteljima, ne samo gostima, približiti dio gajdaške kulture.

U Galeriji „Laurus“ i u „Kući lovranskega guca“ na rasporedu su prezentacije, predavanja, izložbe a oni više kreativnog duha moći će sudjelovati na raznim kreativnim radionicama.

Nešto novo i neviđeno u Lovranu svakako će biti „Uskočka tura“ koja će interaktivno gostima i domaćima prikazati dio lovranske povijesti kroz potragu za blagom pa će se moći uključiti svi od najmlađih do najstarijih.
Lovranske terase živnuti će „kao nekada“ pa će nakon večere i večernje šetnje gosti moći sjesti i uživati uz zvuke dobre glazbe.

Zabave neće nedostajati ni u Medveji gdje se nude mnoga događanja među kojima i Retro ribarska.
Za one sportskog duha, tu je Prvenstvo Hrvatske U15 u boćanju – prilika da se stranim gostima demonstrira i prikaže dio tradicije ovoga kraja, a vrijedno je i podržati Lovran Wheel basket 3x3.

Ne zaboravimo i na besplatan program TZ općine Lovran „Secrets of Lovran“ koji i ove godine, uz pomoć TZ Kvarnera, gostima omogućuje da dožive i iskuse nevjerojatna iskustva u Lovranu.
U nastavku donosimo cjelokupan program za srpanj. Dobre zabave, glazbe i druženja neće nedostajati i sigurni smo da će dobro upotpuniti doživljaj koji naša destinacija pruža samim dolaskom u nju.