Rovinj i Bale: Seasonal Food & Wine

Seasonal Food & Wine koji započinje 18. svibnja i traje do 1. lipnja

Izvor i foto: Turizmoteka/TZG Rovinj

U subotu 18. svibnja započinje još jedno prestižno gourmet iskustvo u Rovinju i Balama: Seasonal Food & Wine.

Prirodne ljepote istarskog poluotoka upotpunjuje jedinstvena gastronomska ponuda i nekadašnja jednostavna pučka jela koja su danas izrazito poželjna na jelovnicima brojnih restorana – od fritaja, divljih šparoga, različitih oblika domaće tjestenine, divljači pa sve do bijelog i crnog tartufa, istarskog pršuta, pancete, ombola te bijele i plave ribe. Istarska kuhinja nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Čuvati okuse stare Istre kroz kontinuirano unaprjeđivanje moderne gastro ponude, posljednjih godina postaje neizostavni dio sveukupne turističke ponude. Istra se u tom smislu razvija kao gastronomska oaza i može se uspoređivati s pojedinim francuskim, talijanskim i grčkim regijama. Izvanredna kvaliteta prirodnih namirnica te znanje i iskustvo istarskih chefova uvelike pridonose pozicioniranju i podizanju vidljivost istarskog poluotoka u segmentu autohtone lokalne gastronomije.

U sklopu događanja Seasonal Food & Wine, poznati istarski chefovi će od svježih lokalnih namirnica pripremiti različite moderne interpretacije tradicionalnih specijaliteta istarske kuhinje, a za svaku sezonsku namirnicu dat će i prijedlog odgovarajućeg lokalnog vina kako bi gourmet iskustvo bilo potpuno zaokruženo.

Seasonal Food & Wine koji započinje 18. svibnja posjetitelje tradicionalno vodi na gourmet pustolovinu Istrom kroz godišnja doba na pjatu. Raznoliku ponudu jela koja nastaju iz sezonskih i organskih namirnica, kao i ranijih godina, pripremaju poznata imena istarske gastro scene. Renomirani chefovi prestižnih restorana La Serra Anno Domini 547 (Hotel Istra, Otok sv. Andrija), Restaurant Mediterraneo (Hotel Monte Mulini, Rovinj), Laurel and Berry (Grand Park Hotel Rovinj), Restaurant La Grisa (Bale), Oliveto Restaurant (Meneghetti Wine Hotel & Winery, Bale), Brasserie Adriatic (Hotel Adriatic, Rovinj) i Artičoka (Rovinj) predstavit će neka od najznačajnijih jela tradicionalne istarske kuhinje u novom i modernom ruhu. U jedinstvenom spoju starog i novog, tradicionalnog i modernog, posjetitelji mogu uživati sve do 1. lipnja.

Manifestacija Seasonal Food & Wine pokrenuta je s ciljem promocije Istre kao gastronomskog fenomena poznatog daleko izvan granica Lijepe Naše te je jedan u nizu gourmet događaja koji afirmira i potiče gastro turizam, a izrazito je popularan i među lokalnim stanovništvom.