Poreč: Plava Laguna Ironman 70.3

Ironman volonteri u lokalnoj zajednici

Izvor i foto: Turizmoteka/Plava Laguna

Točno je mjesec dana ostalo do porečkog Plava Laguna Ironman 70.3 ! U naš grad stiže više od 1500 natjecatelja i barem još toliko članova njihovih timova i obitelji. Poreč se, baš kao i Plava Laguna, pokazao kao sjajan domaćin u velikom broju evenata, pa tako i lanjskom, prvom Ironmanu 70.3. A to uz dobru organizaciju znači i sjajnu suradnju s lokalnom zajednicu, ali i nekoliko stotina spremnih volontera.

Najveći dio volotera dolazi iz porečke sportske zajednice i klubova. Svi su oni, već kroz ozbiljan pristup treninzima pripremljeni na zahtjevan i odgovoran volonterski posao. Ove godine nam se u organizaciji najvećeg triatlona u ovom dijelu Europe pridružuje više od 400 volontera! Sve su to mladi sportaši i sportašice iz AK Maksimvs Poreč, BK Poreč, NK Jadran, JK Horizont, OK Lovreč , Studija za izvedbene umjetnosti MOT 08, Judo klub Istra te RK Kaštelir.

“Porečki judo klub Istra se rado odaziva volontiranju vezano za Ironman koji je bitan za našu destinaciju i promociju našeg grada kroz sport. Vjerujem da bi naši članovi kluba mogli doprinijeti u pomoći oko organizacije eventa da se odvije na najvećem mogućem nivou. S Plavom Lagunom imamo lijepu suradnju kroz naše aktivnosti kao što su organizacija Judo festivala u Zelenoj Laguni, a popularizacija sporta kao način zdravog života među mladima je i naša misija. Stoga se još jednom zahvaljujemo na suradnji s Plavom Lagunom i nadam se da ćemo i dalje surađivati”, istaknuo je Darko Maljić iz Judo kluba Istra.

Da je volontiranje u sportu važno, poručuje i Marko Kepčija, trener Nogometnog kluba Jadran. ''Volontiranje na Plava Laguna Ironman 70.3 važno je i zbog povezivanja djece iz raznih sportova , gradskih klubova i boljeg povezivanja s lokalnom zajednicom. A i našim mladim nogometašima pružit će neko novo iskustvo koje će im kasnije, u životu, vjerujem dobro doći- bilo tijekom školovanja ili traženja zaposlenja.'' , zaključio je Kepčija.

Doista je, gotovo, nemoguće zamisliti održavanje Plava Laguna Ironman 70.3 bez nesebične pomoći volontera, potvrđuje i Goran Vrus, direktor utrke. ''Lani su natjecatelji imali samo riječi hvale za event i destinaciju, uključujući sjajnu organizaciju, koja je uspjela zahvaljujući i brojnim volonterima koji su odradili zahtjevan posao i to izuzetno profesionalno. Ove godine nam se pridružuje 420 volontera, čak 140 više nego lani. Ovo je i prilika da im zahvalimo na uključenju u Plava Laguna Ironman70.3 Poreč'', naglasio je Vrus.