POREČ je proteklog vikenda bio središte zabave u Istri

Za vrijeme trajanja Vinistre, od petka, 10. do nedjelje, 12. svibnja u Poreču je boravilo nešto više od 6 tisuća gostiju,

Izvor i foto. Turizmoteka/TZG Poreč

Poreč je proteklog vikenda bio meta tisuća domaćih i stranih gostiju koji su se odlučili posjetiti grad povodom 30. izdanja najveće vinske izložbe u regiji Vinistre, ali i brojnih drugih događanja.

Drugi vikend u svibnju, već tradicionalno, vrijeme je održavanja Vinistre, izložbe vina i vinarske opreme koja iz godine u godinu podiže ljestvicu kvalitete i mami sve veći broj posjetitelja. Ove je godine Vinistru posjetilo više od deset tisuća ljudi, javljaju organizatori, zadovoljni proslavom okruglog rođendana ove manifestacije.

Prema službenim podacima Turističke zajednice grada Poreča, za vrijeme trajanja Vinistre, od petka, 10. do nedjelje, 12. svibnja u Poreču je boravilo nešto više od 6 tisuća gostiju, koji su ostvarili preko 28 tisuća noćenja ili 40 posto više nego lani, također za vrijeme trajanja Vinistre.

Turistička zajednica grada Poreča i Grad Poreč-Parenzo u suradnji s lokalnim ugostiteljima za posjetitelje su pripremili i afterparty u gradu nakon zatvaranja izložbe. Tako su se nakon sajma u večernjim satima, posjetitelji spustili do centra Poreča gdje su zabavu i degustaciju nastavili u nekima od brojnih porečkih restorana, barova i ugostiteljskih objekta na rivi ili starom gradu. Ugostiteljski objekti koji su sudjelovali u službenom afterpartyju su Peterokutna kula, Fora le porte, Cheese bar Barolin, restorani Divino, Ox, La Plage, Bacchus te La Vecia Cantina, a za posjetitelje su ovom prilikom pripremili prigodne menije, pića dobrodošlice i živu glazbu.

Za vikend tijekom dana pažnju su plijenili i padobranci koji su se spuštali nad gradom, jer se u uvali Peškera održavalo međunarodno natjecanje u padobranskim skokovima u organizaciji Aerokluba Cumulus. Preko pedeset natjecatelja iz desetak zemalja natjecalo se u skokovima nad Porečom, a neki od njih za ovu su priliku potegnuli iz drugih krajeva svijeta – Ujedinjenih Arapskih Emirata, Katara, Kanade te Bugarske, Rumunjske, Švicarske, Slovenije i Hrvatske.Svibanj i dobra predsezona u Poreču nastavit će se i dalje, jer su u najavi i brojna sportska natjecanja. Ovih dana počinje međunarodni Festival hrvanja uz natjecanja, kampuse i seminare, dok će dvorana Žatika ugostiti Festival rukometa u organizaciji Hrvatskog rukometnog saveza. Od 22. do 26. svibnja Poreč će već tradicionalno biti domaćin velikom međunarodnom plesnom natjecanju Dancestar na koje dolazi tisuće mladih plesača iz cijelog svijeta.