Poreč: Gradske plaže spremne za sezonu kupanja

I ove godine se na porečkim plažama vijori Plava zastava

Izvor i foto: Turizmoteka/TZG Poreč

Ususret novoj turističkoj sezoni, ali i sezoni kupanja, Upravni odjel za komunalni sustav Grada Poreča-Parenzo tijekom svibnja uredio je i opremio gradske plaže kako bi spremno dočekale goste. Nakon što je prije dvije godine na Gradskom kupalištu uređeno moderno dječje igralište, novo igralište prilagođeno djeci s posebnim potrebama, kao i djeci starijeg uzrasta uređeno je ove zime na plaži Materada Sjever, a uz igralište uređena su i sunčališta, pješčanici, sanitarni čvor, te postavljeni tuševi, klupe, koševi i ostala komunalna oprema.

Osim navedenog, uređene su i preostale gradske plaže, zamijenjena je dotrajala oprema, posađena su stabla, nasipani i očišćeni ulazi, te prilazi osobama smanjene pokretljivosti, uređene staze i pokošena trava – sve kako bi se osigurao ugodan boravak na plaži svim gostima, te valorizirala ali i zaštitila porečka obala.

Dodajmo kako će se i ove godine na porečkim plažama zavijoriti Plava zastava, simbol kvalitetne usluge, čiste obale, te urednosti i primjerene opremljenosti.
Osim gradskih, plaže kojima upravljaju turističke tvrtke također su uređene i pripremljene za turističku sezonu.