Platforma To do in istria umrežava destinaciju i pruža jedinstveno korisničko iskustvo

Destinacijska rezervacijska platforma

Izvor i foto : Turizmoteka/ istra-istria.hr

Projekt razvoja platforme To Do in Istri, službeno je prezentiran u srpnju prošle godine, kao rezultat višegodišnjeg rada i suradnje ključnih dionika u turizmu. Sama ideja nastala je krajem 2019. godine, kada se počela ukazivati ​​potreba za primjenom modernih i sigurnih online rješenja za rezervaciju, uz stvaranje diverzificirane turističke ponude na području Istre.

Prošlogodišnja pilot sezona pokazala se vrlo uspješnom za novu destinacijsku platformu uz ostvarenje postavljenih ciljeva te uspostavu mreže lokalnih ponuđača s preko 70 objavljenih tura, atrakcija i doživljaja podijeljenih unutar četiri glavne kategorije.

„Istra je danas po mnogo čemu brend te sinonim za nezaboravan odmor, koji uključuje aktivnosti na otvorenom, prirodne ljepote, bogatu kulturnu baštinu i nezaboravne gastronomske doživljaje. Upravo su ove aktivnosti objedinjene unutar prve destinacijske rezervacijske platforme pod nazivom To Do in Istria koja promovira i prodaje doživljaje, ture i atrakcije naše regije te postavlja nove standarde u kreiranju destinacijske ponude“, ističe župan Boris Miletić, koji je lani sudjelovao na predstavljenom projektu. .

Platforma objedinjuje destinacijsku ponudu na jednom mjestu, a ista je prezentirana kroz četiri glavne kategorije – Priroda & Outdoor, Povijest & Kultura, Gurmanska iskustva, Aktivnosti na vodi. Jednostavan dizajn, te brzo i učinkovito korištenje za krajnje korisnike omogućuje da svi zainteresirani s lakoćom pronađu i rezerviraju željene aktivnosti, ture i doživljaje. Ujedno, na stranici su postavljene napredne sigurnosne mjere i metode online plaćanja kako bi se osigurala maksimalna zaštita korisnika. To Do in Istria prepoznat je kao ključni pokretač u procesu poticanja dodatne digitalizacije destinacije. Ovaj inovativni projekt predstavlja prvu destinacijsku rezervacijsku platformu u Hrvatskoj kroz jednostavnu i brzu uslugu kupnje preko 100 tura, atrakcija i doživljaja, čineći Istru dostupnom svim turistima, kao i domicilnom stanovništvu.

Nadalje, platforma omogućuje kvalitetnu promociju svim zainteresiranim ponuditeljima različitih usluga na destinaciji te se konstantno prilagođava njihovim potrebama, kao i potrebama lokalnih turističkih zajednica za prodaju ulaznica i događanja. Upravo se zbog ovog razvojnog segmenta ove godine implementirao novi način bookinga koji unutar jednog proizvoda, odnosno događanja ili manifestacije objedinjuje više datuma održavanja eventa. Na ovaj način želi se dodatno potaknuti destinacijsko umrežavanje s partnerima javnog sektora kako bi se svoje proizvode i usluge moglo prodavati putem platforme To Do in Istria.

Platforma je privukla različite vrste korisnika, od avanturista do obitelji koje traže dodatne aktivnosti za vrijeme svog boravka u Istri, kako bi im odmor bio zanimljiviji. Impresivni rezultati postignuti su već u prvoj pilot sezoni, s platformom koja se pozicionirala na prvoj stranici Google tražilice. Iako je platforma prodajnog karaktera, posjetitelji se također javljaju s različitim upitima te traže preporuke i savjete za odabir pravog doživljaja.

Projekt je realiziran od strane Istarske razvojne turističke agencije uz podršku Upravnog odjela za turizam Istarske županije, kao i Turističke zajednice Istarske županije, te u suradnji s lokalnim partnerima.

Platforma trenutno bilježi izniman interes i odlične rezultate uz kontinuirano unaprjeđenje i širenje mreže partnera, te nastavlja rasti kao pouzdan vodič za putovanja, postavljajući se kao nezaobilazan alat za planiranje aktivnosti u regiji.

Svi zainteresirani koji nude usluge na destinaciji mogu se javiti na info@todoinistria.com kako bi upravo njihova ponuda postala dio platforme To Do in Istria.

Za više informacija o projektu To Do in Istri posjetite:

Službenu mrežnu stranicu: www.todoinistria.com