Peto izdanje Festivala „Na palade – kanat i štorije“

Petak, 14. lipnja s početkom od 21 sat

Izvor i foto: Turizmoteka /TZG Crikvenica 

Festival koji tradicionalno označava početak ljeta u Crikvenici, ove će godine biti u znaku filmske glazbe. Peto izdanje Festivala „Na palade – kanat i štorije“ održat će se u petak, 14. lipnja s početkom od 21 sat, a na impozantnoj pozornici će zapjevati eminentna hrvatska glazbena imena koja će izvoditi domaće i strane hitove iz, isto tako, poznatih filmova.

My Heart Will Go On, (I've Had) The Time of My Life, Footloose, Flashdance, What a Feeling, Naše malo misto, Zlatne godine…… samo su neke od glazbenih uspješnica poznate svim generacijama, a izvodit će ih:
Radojka Šverko, Alen Đuras, Martin Kosovec, Damir Kedžo, Martina Majerle, Infinity Band, zbor Kaplan, Klapa Tramuntana, Nikolina Tomljanović, Vivien Galleta, Mario Lipovšek Battifiaca te Voljen Grbac.

I ove će se godine u vrhunsku produkciju sjajno uklopiti i kroz festival nas voditi voditeljski dvojac Uršula Tolj i Mario Lipovšek Battifiaca, a posebnu čar ovoj večeri svakako će dati autentične štorije našeg poznatog kantautora Nevena Barca.
S nestrpljenjem očekujemo ovu večer koja će se održati u organizaciji Turističke zajednice Grada Crikvenice te pod pokroviteljstvom Grada Crikvenice i „Eko Murvice“ d.o.o. Umjetnički ravnatelj festivala je, kao i svake godine do sada, Robert Grubišić.

„Festival 'Na palade' nastao je 2018. godine kao simbol obljetnice 130 godina organiziranog turizma u Crikvenici i svake godine donosi drugačiju tematiku – 30 godina albuma 'Crikvenice moja', glazba sedamdesetih, osamdesetih, hitovi Eurosonga, a sada je to filmska glazba. Osim što se svake godine mijenjala tematika, svake se godine podizala ljestvica, koju smo uvijek uspjeli nadmašiti. Ponosni smo na odličan prijem kod publike, a i ovogodišnja tematika je internacionalna pa će sigurno uživati i gosti našega grada. Kako znate da je glazbena manifestacija uspješna? Onda kada vidite da strani turisti s jednakim oduševljenjem pjevaju i plešu na domaću i stranu glazbu. To je još jedan dokaz da glazba svakako spaja ljude i da tu ne postoji jezična barijera. Glazbenu temu svake godine prati i čakavski izričaj, naše 'štorije' u izvedbi Nevena Barca, a govore o tome kako domaći 'čovik' doživljava tu glazbu. Na vama je samo da dođete i uživate korak do mora,“ rekla je direktorica TZG Crikvenice Marijana Biondić.

Umjetnički ravnatelj festivala Robert Grubišić izjavio je:
„Film i glazba uvijek idu skupa. Često filmove pamtimo ne samo po dobrim pričama i scenama nego i po 'songovima', 'soundtrackovima', pjesmama koje nerijetko postaju bezvremenski hitovi. Uz filmove, serije, crtiće, mjuzikle smo odrasli i možemo ih vezati uz određeni period našeg živiota zato me posebno veseli tema ovogodišnjeg Festivala 'Na palade', a to je filmska glazba.
Kao i svake godine stižu nam poznata imena hrvatske estrade, vrhunski interpreti među kojima bih posebno istaknuo dolazak naše velike hrvatske glazbene dive Radojke Šverko. Novost je ta da uz bazični 'Infinity Band' ove godine prvi puta imamo prošireni orkestar sa Zvonimirom Radišićem na gitari, Vladimirom Babinom na klaviru te strings i brass sekcijom. Ekipa koja garantira bogatstvo zvuka kako to filmskoj glazbi i priliči.“