Otok samo za odrasle

Pereković i Poldan izvukli Obonjan rivijeru iz blokade od 14 milijuna kuna

Izvor i foto: LIDER
Autor: Goran Litvan

Josip Jadran Sekso imenovan je 15. ožujka za privremenoga stečajnog upravitelja OBONJAN RIVIJERE. Projekt Obonjan zamišljen kao otok za partijanje samo za odrasle (18+) došao je u opasnost prošle godine, kad su zbog korone otkazani praktički svi predviđeni koncerti, i otok je ostao pust.

Svojedobno je SUNČANI HVAR dobio koncesiju na 50 godina, ali je prije osam godina odustao i prenio je na OBONJAN RIVIJERU kojoj su vlasnici PROJEKTI ŠIBENIK, odnosno britanski organizator koncerata SOUND CONCERTS (74,9 posto nakon dokapitalizacije), Igor Roki i partneri preko svoje tvrtke GRATIOSUS (16,57 posto) i slovenska turistička agencija CMT preko svojih suvlasnika Huga Bausa, Sandija Küplena i Tadeja Volfa (8,53 posto).

Oni su u otok uložili oko 100 milijuna kuna, iscrpili se, i od 2018. traže strateškog partnera ili kupca za završetak 'koncertnog' projekta. Već je u 2019. račun bivao u više navrata blokiran, da bi u neprekinutoj blokadi ostao od veljače 2020. Stečajni postupak pokrenut je zbog blokade od 12,3 milijuna kuna, koja je narasla i do 14 milijuna.

No u posljednja tri tjedna situacija se promijenila. U igru je ušao P&P NOVI PROJEKT iz Rijeke kojeg su 2017. osnovali Željko Pereković i odvjetnik Saša Poldan. Tvrtka koja je do 2019. bila neaktivna sad se zainteresirala je za kupnju PROJEKATA ŠIBENIK (vlasnika OBONJAN RIVIJERE). Predlagala je odgodu rješenja o stečaju i obećala da će skinuti blokadu s računa do kraja mjeseca, što je i učinjeno 25. ožujka. To bi trebala biti pretpostavka za zaustavljanje stečaja.