Opatija među najromantičnijim destinacijama na svijetu

Turistički portal Trips To Discover s više od 1,6 milijuna pratitelja uključio je Opatiju na listu 15 ideja za romantično putovanje

Izvor i foto: Turizmoteka/TZG Opatija

Opatija je potvrdila status idealne destinacije za zaljubljene. Prošle godine European Best Destinations i Forbes uvrstili su Opatiju među najromantičnije gradove u Europi, a ove godine turistički portal Trips To Discover s više od 1,6 milijuna pratitelja uključio je Opatiju na listu 15 ideja za romantično putovanje.
Opatija – Kontrast tirkiznog mora i zelenih planina, raskošnih vila i pitoreskne obalne šetnice čini Opatiju jednom od najromantičnijih destinacija u cijeloj Europi. Tim je biranim riječima Opatiju predstavio popularni portal Trips To Discover, uvrstivši ju na popis 15 ideja za romantično putovanje za Valentinovo 2022. godine. Odabirom popularnog turističkog internetskog izdanja, koje prati više od 1,6 milijuna ljudi iz cijelog svijeta, a ponajviše iz SAD-a, Opatija je svrstana uz bok renomiranih destinacija kao što su Los Cabos u Meksiku, francuski Strasbourg, Island, portugalska Lagoa, Bermuda, Kauai na Havajima ili Key West na Floridi (SAD).

U članku „15 Romantic Travel Ideas for a Valentine’s Day Escape in 2022“ portal Trips To Discover podsjetio je kako Opatija svojim šarmom, ljepotom i izvanrednom gastronomijom posjetitelje privlači još od 19. stoljeća. Druga je to godina zaredom da je „Kraljica Jadrana“ uvrštena među mjesta koja se moraju posjetiti za Valentinovo, jer prošle godine proglašena je jednim od najromantičnijih europskih odredišta u izboru koji su proveli Best European Destinations i Forbes.
Sve posjetitelje koji poslušaju preporuku renomiranog portala Opatija će tijekom veljače dočekati u romantičnom ruhu te tako kreirati idealnu „pozornicu“ na kojoj će se odigrati njihove ljubavne priče. Atmosferu za nježne trenutke u gradskim parkovima i na obalnom šetalištu stvorit će prigodna rasvjeta, srca i lijepe poruke ispisane na brojnim jezicima, kao i romantična glazbena podloga. Ljubavni stihovi i glazba osvojit će i centar Gervais, gdje za Valentinovo, odnosno 12. veljače, nastupa Damir Kedžo.

Za sve one koji svoj dolazak planiraju u „mjesecu zaljubljenih“, opatijski su hotelijeri pripremili vrhunske ponude koje će trajati tijekom čitave veljače, a uz romantične šetnje parkovima i uz lungomare, savršen odmor za zaljubljene pružit će opuštanje u wellness centrima i gastronomski specijaliteti u opatijskim restoranima, hotelima i kavanama.

Nakon najraskošnijeg Adventa, Opatija nastavlja privlačiti pozornost svjetske i hrvatske javnosti i za Valentinovo, a prigodno uređenje i ponudu prati i promotivna kampanja Turističke zajednice na domaćim i stranim tržištima.
- Ako je „sve što nam treba – ljubav“, kako je pjevala grupa The Beatles, onda Opatija u veljači nudi sve što nam treba, ali i još više od toga. Ljubavna priča je utkana i u temelj Opatije kao turističke destinacije, duga je tradicija našeg grada kao popularne romantične destinacije, a drago nam je da već drugu godinu zaredom to prepoznaju i renomirani mediji iz svijeta turizma. Sve naše posjetitelje očekuje uistinu jedinstvena valentinovska atmosfera i preostaje im samo da se opuste i uživaju u šarmu Opatije i lijepim trenucima u društvu svoje najdraže osobe, poručila je direktorica TZ Opatija Suzi Petričić.