Održivo poslovanje NP Plitvička jezera

Korištenje električne energije iz obnovljivih izvora energije

Izvor i foto. Turizmoteka/NP Plitvička jezera

Nacionalni park Plitvička jezera kao društveno odgovorna ustanova u svim aspektima posebnu brigu vodi o zaštiti okoliša i obnovljivim izvorima energije. I u 2022. godini nositelj smo ZelEn certifikata koji potvrđuje da je 100% korištene električne energije dobiveno iz obnovljivih izvora.

Na taj način, Nacionalni park Plitvička jezera električnu energiju nabavlja iz certificiranih hidroelektrana pri čemu je posebna pozornost posvećena dokazima o neškodljivosti utjecaja elektrana na okoliš kao i zbrinjavanju opasnog otpada. Proizvod ZelEn namijenjen je isključivo kupcima HEP Opskrbe koji su u svom poslovanju odlučili biti društveno odgovorni, koji brinu o okolišu i korištenju energije iz obnovljivih izvora i time čine razvoj i život održivim.

ZelEn je jedinstven, ekološki, moderan i vjerodostojan proizvod koji garantira da je sva energija koju dobije kroz proizvod ZelEn, dobivena isključivo iz obnovljivih izvora, a dodatnu vrijednost ovoj priči daje i korištenje zaštićenog žiga ZelEn – Prijatelj prirode.