Održan prvi od dva proljetna Camino Krk Story vikenda!

Slijedeće okupljanje 25.5. i 26.5.2024.

Izvor i foto. Turizmoteka/TZG Krk


Turistička zajednica Grada Krka uz potporu Turističke zajednice općine Baška, u suradnji s Anakin Adventures, nastavila je ove godine s projektom Camino Krk Story!

Camino Krk Story ovog proljeća podijeljen je u dva dvodnevna vikend programa koji uključuju stručno vođenje, organiziran prijevoz, okrepe i vođene ture otočnim znamenitostima, interpretacijskim centrima i muzejima. Prvi je vikend održan 11. i 12.5.2024., a idući slijedi 25.5. i 26.5.2024.

Prvi ovogodišnji Camino Krk Story vikend program obuhvatio je Camino Krk dionice Baška - Punat i Punat - Košljun - Kornić - Krk. Putovanje je započelo uzbudljivom trasom dugom 18 kilometara, koja je vodila sudionike od Baške do Punta. Prateći Bašćansku stazu glagoljice do Jurandvora i očaravajućeg kompleksa opatije sv. Lucije, tura je potom skrenula prema zapadu i šarmantnom naselju Batomalj. Kako se ruta dalje uspinjala prema jugozapadnoj visoravni, istaknuti dijelovi staze uključivali su povijesni lokalitet Lipica i strmovit put koji vodi do Obzove i impresivnog Velog Vrha. Prvi dan Camino Krk Story programa završio je u Puntu, gdje su sudionici mogli odahnuti i pripremiti se za sutrašnju uzbudljivu avanturu.

Drugi dan programa započeo je posjetom otočiću Košljunu, koji je očuvan kao posebni rezervat šumske vegetacije. Na Košljunu su sudionici ture razgledali franjevački samostan s renesansnom crkvom i velikim klaustrom te arheološki, sakralni, etnografski i prirodoslovni muzej te knjižnicu s više od 30.000 naslova, koji su također dio samostanskog kompleksa. Nakon toga, vođena tura nastavila se prema slikovitim mjestima Dunatu i Korniću te župnoj crkvi sv. Jakova apostola u Korniću.

U nastavku programa, sudionici su uživali u prekrasnim pogledima koji su se pružali na putu prema povijesnom gradu Krku. Po dolasku u Krk, istraživali su Interpretacijski centra maritimne baštine otoka Krka, nakon čega su se uputili prema nezaobilaznom Frankopanskom kaštelu te dan završili ugodnom šetnjom starom gradskom jezgrom!

Ukoliko nam se niste uspijeli pridružiti na prvome vikendu još se možete prijaviti za drugi Camino Krk Story vikend, koji nam je na rasporedu 25. i 26. svibnja!


DRUGI VIKEND, 25.5. i 26.5.2024.

SUBOTA, 25.5.2024.

Dionica Krk – Brzac - Milohnić (23 kilometara)
09:00 Okupljanje na Veloj placi (hodočasničke putovnice preuzet će se u Turističko-
informativnom centru TZG Krka), vođena dionica Krk – Brzac - Milohnić
Po dolasku u Milohnić slijedi okrepa
18:00 Polazak autobusa iz mjesta Milohnić za grad Krk

________________________________________

NEDJELJA, 26.5.2024.

Dionica Milohnić – Malinska (23 kilometara)
09:00 Polazak autobusa iz grada Krka (autobusni kolodvor Krk)
09:30 Vođena dionica Milohnić – Malinska
Po dolasku u Malinsku slijedi slobodno vrijeme
18:00 Polazak autobusa iz Malinske za grad Krk (autobusni kolodvor Malinska)
________________________________________


KOTIZACIJA: 40€ po osobi / po vikendu
PRIJAVA: www.anakin-adventures.com/camino-krk-story
ROK ZA PRIJAVU: 20.5.2024.

VAŽNO:
Svaki pojedinac na vlastitu odgovornost pristaje sudjelovati u pješačkom programu, te prihvaća pridržavati se uputa i odluka vodiča koji ima pravo promijeniti itinerar ovisno o vremenskim uvjetima te fizičkoj spremi grupe. Program je predviđen za odrasle osobe, a sudionici starosne dobi od 16 do 18 godina mogu sudjelovati isključivo uz pismenu privolu roditelja/skrbnika prije same ture.

KORISNI SAVJETI:
- Odjeću prilagoditi godišnjem dobu.
- Odabrati čvrste i udobne cipele za duže pješačenje.
- Obavezno ponijeti zaštitu od sunca, kiše i vjetra: vjetrovku, pokrivalo za glavu (šešir ili kapu), sunčane naočale.
- Ponijeti najmanje 4L vode po dionici i nešto suhe hrane kao što su energetske pločice, čokoladice, suho voće ili sl.
- Ponijeti osobni identifikacijski dokument i zdravstvenu iskaznicu.
- Ponijeti mobitel, nož, mini set prve pomoći (flasteri), kartu (tiskanu ili preuzeti GPS datoteku)
- Krećite se po stazama označenim Camino logom (plava podloga i žuta strelica), jer na ruti ćete naići i na druge oznake.
- Vrata (zatoke ili lese) koja nađete zatvorena obavezno za sobom zatvoriti.
- U slučaju nesreće nazvati 112.