Odlični turistički rezultati u Šibensko-kninskoj županiji

Od siječnja do kraja travnja zabilježeno 19 posto više dolazaka i 26 posto više noćenja

Izvor i foto: TZ Šibensko-kninske županije

 Ako je suditi po prvosvibanjskim praznicima ovo bi mogla biti odlična turistička sezona za Šibensko-kninsku županiju. Sunčano vrijeme, atraktivna ponuda, bogata gastronomija, prirodne ljepote…, prošlog su vikenda na području šibenske regije privukle 8.107 gostiju koji su ostvarili 26.475 noćenja. U odnosu na prošlogodišnje praznike realizirano je 25 posto više noćenja i isto toliko dolazaka.

Od početka godine ova županija bilježi pozitivan turistički trend, pa je od siječnja do kraja travnja zabilježeno 19 posto više dolazaka i 26 posto više noćenja nego u istom razdoblju prošle godine. Naime, u prva četiri mjeseca Šibensko-kninsku županiju posjetilo je 53.403 gostiju koji su ostvarili 168.570 noćenja.

Šibenik, Vodice i Primošten najposjećenije su županijske destinacije, a gosti ne propuštaju Nacionalne parkove Krka i Kornate. S devedesetak biciklističkih staza s ukupno 2300 kilometara, ova je regija posljednje dvije godine postala atraktivno odredište za bicikliste.

„Za dobre turističke rezultate iznimno je važna sinergija javnog i privatnog sektora, neprestano ulaganje u kvalitetu smještaja i dobro osmišljena ponuda. Iz godine u godinu raste broj visokokvalitetnih kapaciteta. Trenutno imamo oko 13 tisuća ležajeva u hotelima i gotovo 14 tisuća mjesta u kampovima, a neprestano ulažemo i u obiteljski smještaj.

Prije godinu dana pokrenuli smo projekt oznake kvalitete ovog oblika smještaja pa je već 88 objekata kategorizirano oznakom Like HOME“, istaknula je Željana Šikić, direktorica Turističke zajednice Šibensko-kninske županije.