Odlični turistički rezultati Rijeke

U prvih deset mjeseci ove godine ostvarili veći turistički promet za 54% u odnosu na cijelu 2020. godinu

Izvor i foto: Turizmoteka/TZG Rijeka

Rijeka usprkos svim izazovima koji su pred nas stavljeni i u 2021. godinu ostvarila je odlične turističke rezultate i najavljujemo dobar trend povratka na pozitivne i rekordne rezultate koje smo ostvarivali u proteklih 15 godina. Rijeka je tako u prvih deset mjeseci (od siječnja do listopada) ostvarila 78% ukupnog turističkog prometa rekordne 2019. godine. Isto tako kada uspoređujemo isti period sa 2020. godinom ostvarili smo porast od 67% turističkog prometa.

Značaj ovogodišnje turističke sezone dolazi do izražaja i podatkom da smo već u prvih deset mjeseci ove godine ostvarili veći turistički promet za 54% u odnosu na cijelu 2020. godinu te 72% ukupnog prometa cijele rekordne 2019. godine i očekujemo da ćemo do kraja godine nastaviti s dobrim turističkim brojkama.

Ovaj odličan rezultat je i potvrda odlične pripreme i sinergije svih partnera u destinaciji te odlična najava za nadolazeću godinu. Turistička zajednica grada Rijeke nastavlja s promidžbenim aktivnostima za Rijeka Advent i uvođenje nove Riječke turističke kartice Winter pass-a što će doprinijeti dobrim rezultatima do kraja ove godine i naravno sve sukladno trenutnim epidemiološkim mjerama.