Kreće zimski festival u Solinu

„Winterfest Solin“, od 12. siječnja do 14. veljače 2019.

Izvor : dalmatia.hr     Foto: solin-info.com

TZ grada Solina u suradnji s gradskom upravom i partnerima i ove godine po treći put kreće s projektom oživljavanja ponude grada Solina kroz cijelu godinu pod nazivom „Winterfest Solin“, a koji će se održati od 12. siječnja do 14. veljače 2019. godine.

Zimski festival u Solinu jedin je takav u županiji, a kroz 4 različite teme prikazuje kulturnu, prirodnu i vjersku baštinu grada Solina građanima i posjetiteljima. Zimski festival kao slagalica iskustva ima nekoliko glavnih tema koje obrađuje kroz događanja, radionice, zabavu i predavanja, a to su voda, naslijeđe, milost i ljubav.

Priče o rijeci Jadro, Doživi i otkrij Salonu, tečaj starih zanata, škola crtanja tek su neka od dvadesetak događanja Zimskog festivala u Solinu. Osim edukacije svojih sugrađana te osmišljavanja kulturnih sadržaja u toku zimskih mjeseci, ovaj projekt je zamišljen s ciljem razvoja turističke ponude vansezone i pozicioniranjem grada Solina kao destinacije koja živi 365 dana u godini. Ulaz na sva događanja u sklopu Manifestacija Winterfest Solin se ne naplaćuje.

Projekt se provodi u partnerstvu s Javnom ustanovom u kulture Zvonimir, GK Solin, Centrom za djecu, mlade i obitelj, hotelom President, Restoranom Gašpić, koncesionarom Gašpine mlinice, Arheološkim muzejom u Splitu te uz potporu općine Klis i TZ grada Sinja.
Više...