Karlovac: U Aquatici je odražana radionica izrade tradicionalnih licitara

Danas i sutra uživanje u bogatom programu ŠtrudlaFesta

Izvor i foto: Turizmoteka/Aquatika/Denis Stošić

Danas 12. rujna 2020. u Aquatici je odražana radionica izrade tradicionalnih licitara uz odličnu atmosferu i prodaju štrudli od restorana Žganjer. Ova radionica je dio obilježavanja ovogodišnje manifestacije ŠtrudlaFest.

Zbog izazovnih okolnosti, ovaj peti po redu ŠtrudlaFest je organiziran u modificiranom i produženom izdanju od 04. rujna do 13. rujna 2020., sa raznim događanjima diljem Karlovačke županije s glavnim domaćinom Jaškovom – selom štrudle.


Jedno od događanja je upravo i ova radionica izrade licitara za djecu i sve zainteresirane na trgu Aquatike. Divnoj atmosferi pridonijela su djeca s roditeljima koji su zajedničkim snagama izrađivali licitare u raznim oblicima srca, riba i žaba.
Izrada licitara je tradicionalna vještina koja potječe još iz srednjeg vijeka, a očuvana je i dan danas. Gđa Renata Prstec iz poznatog karlovačkog svjećarsko-medičarskog obrta Prstec pripremila je licitare, koje su djeca marljivo ukrašavala po svojim željama i na kraju odnijela kući kao lijepu uspomenu i poklon za bake i djedove.
Izvrsna okrijepa nakon marljivog rada bilo je uživanje u bogatim okusima raznih vrsta štrudli.

Iskoristite još danas i sutra za uživanje u bogatom programu ŠtrudlaFesta (detalji programa na linku ŠtrudlaFest 2020. – program) i isprobajte mnogobrojne vrste štrudli.