Istarski stožer s turističkim sektorom

Kozlevac: "Istra će biti u potpunosti spremna odgovoriti na sve izazove koje turizam nosi u doba pandemije"

Izvor i foto: Turizmoteka/istra.hr

U Poreču je održan radni sastanak predstavnika istarskog stožera s turističkim predstavnicima. Razgovaralo se o tome, kako, epidemiji usprkos, što spremnije dočekati predstojeću turističku sezonu.

Dogovoreno je da će svi poraditi na izradi operativnog plana organizacije testiranja gostiju ovisno o zahtjevima njihovih država.
Sastanku su prisustvovali župan Fabrizio Radin, gradonačelnik Pule Boris Miletić, direktor Turističke zajednice Istarske županije Denis Ivošević, načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije Dino Kozlevac, ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo IŽ Aleksandar Stojanović, direktor Hrvatske udruge turizma Veljko Ostojić i predstavnici svih hotelijerskih kuća iz Istre.

Načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije Dino Kozlevac dao je optimističnu izjavi:
„Imamo iskustvo od prošle godine kojeg ćemo sada proširiti ne bi li odradili uspješnu sezonu. Istra će biti u potpunosti spremna odgovoriti na sve izazove koje turizam nosi u doba pandemije“, zaključio je Kozlevac.

Direktor Hrvatske udruge turizma Veljko Ostojić inzistirao je na uspostavljanju punktova za testiranje gostiju:. "Rizik postoji, no mi se pripremamo kako bismo dokazali da smo spremni za prihvat gostiju. Naravno, puno je pitanja o tome gdje će se i kako gosti testirati. Organizirat ćemo nekoliko punktova i o tome obavijestiti javnost i goste", poručio je Ostojić.