E-bike share/point u Pazinu

e-bike share point uključuje energetski neovisan sustav javnog iznajmljivanja električnih bicikala

Izvor i foto: central-istria.com

U centru Pazina otvoren je E-bike share/point sustav. Sustav uključuje energetski neovisni sustav javnog iznajmljivanja električnih bicikala korisnicima s dodatkom usluge male servisne stanice za bicikle i informativne stanice za sve cikloturiste.

Sustav sadrži i zaseban punjač za privatne bicikle posjetitelja, koji je kompatibilan s drugim punionicama postavljenim na području središnje Istre (Tinjan, Cerovlje, Gračišće). Sustav je opremljen s četiri MTB bicikla te će se iznajmljivanje vršiti ove godine do kraja listopada, a od naredne godine već od travnja, ukoliko to vremenski uvjeti budu dozvoljavali.

Sustav za iznajmljivanje bit će dostupan svaki dan od 6 do 20 sati, dok će se iznajmljeni bicikl na sustav moći vratiti 24 sata dnevno. Uvedene su tri tarife za iznajmljivanje: 1 sat 20 kn, poludnevno (7 sati) 120 kn i cjelodnevni najam (14 sati) 200 kn. Sustav mogu koristiti osobe starije od 16 godina. Projekt E-bike share/point sustava u Pazinu financirali su Ministarstvo turizma, Grad Pazin i TZSI.