Dan planeta Zemlja na biciklu u Moslavini

Ova promidžbeno ekološka manifestacija potiče na korištenje bicikla kao prijevoznog sredstva

Izvor i foto: TZG Kutina

Turistička zajednica grada Kutine, u suradnji s Biciklističkim klubom Kutina, Javnom ustanovom Park prirode Lonjsko polje i Općinom Lipovljani, 27. travnja organizira ekološko-rekreativnu biciklijadu povodom Dana Planeta Zemlje pod nazivom „Dan planeta Zemlje na biciklu u Moslavini“. Biciklijada nudi izvrsno druženje i ugodnu vožnju okolicom Kutine, razvija cikloturističku ponudu regije, te promovira i potiče upotrebu bicikla kao prijevoznog sredstva. Program biciklijade sastoji se od tri rekreativne vožnje, sportskih igara na cilju, ugostiteljske ponude i brojnih drugih aktivnosti.

U akciju uključujemo udruge, izletišta, proizvođače suvenira, a broj (biciklista) povećava se svake godine. Prošle godine posjetilo nas je preko 1500 sudionika/biciklista iz cijele Hrvatske, kao i gosti iz inozemstva (BIH, Srbija, Slovenija).

Svake godine mijenja se ruta biciklijade, te se time promovira ne samo Kutina, već i ostatak Moslavine, te zapadna Slavonija (Lipovljani). Rute prolaze pokraj zaštićenih prirodnih i kulturnih baština, čime se predstavlja i popularizira Moslavina kao turistička destinacija sa svim svojim prirodnim resursima.

Iz smjera Zagreba, u suradnji s Turističkom agencijom TIM Travel i ove godine će biti organiziran Bus&Bike (prijevoz biciklista i bicikala). Cijena povratne karte za vozača i njegov bicikl iznosi 80,00 kn. Broj mjesta je ograničen te je potrebna rezervacija mjesta na info@timtravel.hr ili +385 (99) 4512 133.

Ukoliko nemate vlastiti bicikl, u samoj destinaciji moguće je iznajmiti bicikle i to na sljedećim kontaktima: Prijamni centar Repušnica 044 652 427, OPG Leskarac 098 222 955 ili ukoliko trebate malu pomoć u vožnji rutama, moguće je iznajmiti i električni bicikl na 098 493 984 (Ebike.pdl).
Ova promidžbeno ekološka manifestacija potiče na korištenje bicikla kao prijevoznog sredstva, s ciljem očuvanja okoliša i našeg planeta. Stoga, dopustite nam da kreiramo vaš dan na kotačima.


Program događanja:
10.00 h – okupljanje sudionika na gradskom trgu u Kutini
(mogućnost kupnje službene majice biciklijade)
10.50 h – najava STARTA
11.00 h – START duže rute (2 stajališta)
11.00 h – START Humka Extreme (1 stajalište)
11.30 h – START kraće rute (1 stajalište)

Stajališta:
• duža ruta – Piljenice, Lipovljani (park)
• kraća ruta – Prijamni centar Repušnica
• Humka Extreme - Humka
Cilj – jezero Bajer (sportsko-zabavni program)


Karte ruta:
- duža, ekstremnija ruta - https://www.mapmyride.com/routes/view/2424332623
- kraća, obiteljska ruta - https://www.mapmyride.com/routes/view/2416500055
- Humka Extreme, brdska ruta https://www.mapmyride.com/routes/view/2459960797