Aquapark s termalnom vodom u srcu Papuka

Voda u bazenima na svojim je termalnim izvorima i iznosi 28 stupnjeva Celzijevih. Čista je i ljekovita.

Izvor i foto: HRT

Autor: Sanja Najvirt/Regionalni dnevnik/IMS/I.Z./HRT

Turističko mjesto Velika u samom srcu papučkog parka prirode ponovno je jedno od omiljenih slavonskih turističkih odredišta. I to zahvaljujući novootvorenom kompleksu aquaparka s termalnom vodom u koji je uloženo više od četrdeset milijuna kuna. Zamijenio je potpuno devastirane stare bazene koji su zjapili prazni punih sedam godina.

Ovih vrelih kolovoških dana - obitelj Vondraček s troje mališana svakodnevno uživa u osvježenju na veličkim bazenima.

- Pun pogodak, odlična koncepcija, pun pogodak baš za djecu. Jako je zanimljivo, pogotovu ovaj dio gdje šprica, za ove male od dvije i tri godine super, rekao je Damir Vondraček iz Požege.

A budući da je zbog kompletnog sadržaja, uključujući restoran te koktel - bar oko kojeg se uvija ova atraktivna "lijena rijeka", boravak ovdje cjelodnevan, mnogi će u Velikoj provesti godišnji odmor.

- Iznimno smo sretni zbog otvorenja ovih bazena koji su sedam godina bili prazni, u stagnaciji zbog razno raznih okolnosti, ali ova konačna privatna investicija, stvarno je velika, puno znači za razvoj turizma i jedan je od njegovih pokretača u Parku prirode Papuk, kazao je direktor TZ-a Zlatni Papuk Tomislav Galić.

Voda u ovim bazenima na svojim je termalnim izvorima i iznosi 28 stupnjeva Celzijevih. Čista je i ljekovita. Da bi se osigurali najviši ekološki standardi - a gostima istodobno pružio maksimum ponude, u njih je uloženo više od četrdeset milijuna kuna.

Posao je dobilo četrdeset mladih ljudi, no slijedi i druga faza radova.

- Planiramo u drugoj fazi izgradnju hotela i u trećoj fazi izgradnju zatvorenih bazena te planiramo otvoriti još šezdeset radnih mjesta, vidjet ćemo koliko još bude potrebe, ali mislim da pričamo o sto i više radnih mjesta, naglasila je direktorica Aquaparka Shhhuma iz mjesta Velika Nikolina Šutalo.

I to u sljedeće četiri godine. Već najesen kreću s gotovim projektom na natječaje za europsku potporu. Bila bi to oaza sportskog i kongresnog turizma u srcu slavonskog fosilnog vulkana - Papuka koji je ujedno naš jedini geo park pod zaštitom UNESCO-a. Uz planinarske staze do Jankovca su i slap Skakavac, adrenalinski park, Kuća Panonskog mora i još brojni sadržaji koje morate - sami otkriti.