50 najboljih mjesta za putovanje u 2023

Kamo otići 2023. prema urednicima Travel+Leisure? Između ostalih i na naš Hvar!

Izvor i foto: Turizmoteka/T+L

Američki Travel + Leisure , vodeći svjetski magazin za putovanja objavio je tekst o 50 najboljih mjesta za putovanje u 2023. Iduće godine očekuje se konačan povratak putovanja na pred pandemijske brojke pa su u tom prestižnom magazinu za putovanja anketirali svoje urednike. Oni su u šest kategorija izbrali svoje favorite za putovanje i odmor u idućoj godini.

- Za one koji uživaju u kulturnom blagu
- Za koji uživaju u hrani — i vinu
-Za one koji traže uzbuđenja velikog grada
- Za one koji uživaju u morskim doživljajima
- Za one koji uživaju na plažama
-Za one koji teže novom u budućnosti

Naš otok Hvar našao se ,među najboljim mjestima za posjetu u 2023. se u kategoriji Morski doživljaji (Morske vibracije).

Među adutima Hvara, oni koji su ocjenjivali, istaknuli su mogućnost bicikliranja na 100 milja dugim biciklističkim stazama, te izlete kajakom do skrovitih plaža. Izdvojili su činjenicu da je Jesla proglašena prvom međunarodnom zajednicom tamnog neba u južnoj Europi 2022. godine.

Posebno je istaknuta kvaliteta ponude grada Hvara, ali i objekata Sunčanog Hvara koji privlači klijente s visokom platežnom moći i koji očekuju vrhunsku uslugu.

Izdvojili su  hotel Riva Marina i prvi održivi hotel na otoku, Beach Bay , koji je otvoren prošlog ljeta 2022. sa solarnim energetskim sustavom, ali su i potpisnici UNESCO Travel Pledge, odnosno UNESCO-vog programa održivog turizma.