5. Wine, olive & heritage festival u Jelsi na otoku Hvaru 2024.

WO&H FESTIVAL 24.05 - 25.05.2024.

Izvor i foto. Turizmoteka/TZO Jelsa

Jelsa, otok Hvar - 5. Festival vina, maslina i baštine održat će se 24. i 25. svibnja 2024. godine u Jelsi na otoku Hvaru. Ove godine, festival će trajati dva dana, a domaći sudionici promovirat će kulturu otoka Hvara na više razina. U prvom planu je promocija domaćih vina i maslinovih proizvoda otoka Hvara u suradnji s gostima festivala. Manifestacija je namijenjena domaćim i stranim turistima, a cilj je promocija domaćih hvarskih proizvođača u okviru pojma „mediteranske prehrane“ koja baštini „skup znanja i vještina o pažljivom odnosu prema prirodnim izvorima kopna i mora važnih za dostupnost hrane, kvalitetu životnog prostora i stabilnog ekološkog sustava“.

Ideja festivala je da ga stvaraju lokalni ljudi svojim proizvodima i idejama, svojom željom za zajedničkim napretkom, ali i da uz goste-uzvanike nauče nešto novo. Festival teži promovirati „sve najbolje od Hvara“ na zabavnoj i edukativnoj razini.
Festival se odvija pod pokroviteljstvom Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije u financiranju iz natječaja – Promocija Hrvatskog otočnog proizvoda s proizvođačima koji nose oznaku HOP. U petak i subotu navečer organiziran je glazbeni program i degustacije hvarskih vina, maslinovih ulja i domaćih proizvoda, uz ponudu restorana s mediteranskom hranom i delicijama, u jelšanskom Parku od 19:00 sati pa nadalje. Iznimno bogata eno-gastro ponuda približit će vam hvarsku kulturu i baštinu – kroz boje, mirise i okuse.

U petak od 19:00 sati u Parku je organizirana ART & WINE radionica za koju nije potrebna prijava te joj se možete pridružiti u bilo kojem trenutku, a u subotu, 25.05., organizirana je radionica ručne izrade keramike, također od 19:00 sati.

“PARK TIME”
Gastro show
• Degustacija vina
• Degustacija maslinova ulja
• Autohtoni proizvodi otoka Hvara
• Bogat zabavni program
• Art & Wine radionica
• Radionica ručne izrade keramike
Pridružite nam se u slavlju najboljeg od Hvara i doživite bogatu kulturu i baštinu našeg prelijepog otoka!

Detalje i sve aktualne informacije pratite na našoj facebook stranici Wine, olive & heritage festival  ili web stranicu visitjelsa.

Festival se održava uz podršku Splitsko dalmatinske županije i Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije