13. „Advent u Otočcu“

Najava bogatog adventskog sajma pod nazivom „Božićna čarolija u Gackoj“

Izvor i foto: TZO Otočac

Trinaesti „Advent u Otočcu“ – cjelomjesečna manifestacija koja će još jednom obilježiti prosinac u srcu Like već tradicionalno za svoje građane i goste donosi bogat program i brojne aktivnosti u najveselijem mjesecu u godini.
Program počinje 6. prosinca na Dan svetog Nikole kada će u Gackom pučkom otvorenom učilištu biti održana dječja predstava te podijeljeni prigodni pokloni za najmlađe.

Isti dan održat će se i velika međunarodna konferencija „Žene i točka“ koja se ove godine u Otočcu održava po četvrti put u organizaciji Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Otočac. Vrsne poduzetnice iz Hrvatske i inozemstca na jednom će mjestu udružiti svoja znanja i vještine sve u cilju unapređenja ženskog poslovanja i poticanja žena na korak u poduzetništvo. Tri bloka konferencije stavit će fokus na važnost međusobne potpore žena poduzetnica, važnost čuvarica baština u uspješnosti poslovanja te snagu i utjecaj žena u poslovnom svijetu.

Kruna cjelodnevne manifestacije biti će networking evening uz predstavljanje knjige „Ne daj hrpi da te iscrpi“ Tamare Kajari, dok će se jutro nakon konferencije održati Networking breakfast na temu „Kako izbrusiti intuiciju i donositi bolje poslovne odluke“.


21. i 22. prosinca održava se bogat vikendski adventski sajam pod nazivom „Božićna čarolija u Gackoj“. Sajam se održava u sportskoj dvorani Srednje škole Otočac gdje će se organizatori potruditi posjetiteljima dočarati pravu božićnu atmosferu. Sajam se službeno otvara u subotu 21. prosinca u 12 sati uz nastup Folklornog društva Otočac, nakon čega slijedi bogat kulturno-zabavni program uz glazbenu pratnju GS Big Banda sve do 20 sati. Taj dan u sklopu programa održat će se i humanitarna akcija „Kaput toplog srca“, kao i uvijek atraktivan Božićni show otočkih frizera. Isti dan na trgu Popa Marka Mesića nastupit će „DJ Daddy Cool & The Boogie Stars“ uz Retro Christmas program.

Drugi dan sajma u nedjelju također nas očekuje bogata sajamska ponuda tradicionalnih proizvoda i rukotvorina uz Božićni disko za djecu te doček Djeda božićnjaka i njegovih vilenjaka koji djeci donose slatke poklone. Biti će to pravi užitak za najmlađe ali i odrasle, koji će se s veselim Djedom moći i fotografirati za uspomenu.
Badnje jutro u Otočcu će se dočekati uz prigodan nastup Zvonimira Tonkovića na trgu Popa Marka Mesića.
Od 13. do 28. prosinca traje malonogomentni turnir Mario Cvitković – Maka, 29.prosinca održat će se Božićni turnir u kuglanju, a 30. prosinca Božićni koncert Tamburaškog orkestra GPOU-a.
Sve završava zadnjim danom u godini kada će se u Otočcu biti organiziran dječji doček Nove godine u 12 sati te veliki večernji doček o kojima će se uskoro znati više.
Sva događanja ovogodišnjeg Adventa u Otočcu su besplatna i otvorena za javnost!