Split: Nova regulacija prometa

Promjena u regulaciji javnog gradskog prijevoza kao i prometa u mirovanju za turističke autobuse

Izvor: HGK       Foto: Air France i KLM

Slijedom primljene Obavijesti Grada Splita o uvođenju promjena u regulaciji javnog gradskog prijevoza kao i prometa u mirovanju za turističke autobuse na području uže i šire gradske jezgre s primjenom od 9. lipnja 2019. (u prilogu) i utjecaja datuma iste na poslovanje agencija i prijevoznika za ovu godinu, Županijska komora Split, Udruženje putničkih agencija HGK, Udruga hrvatskih putničkih agencija (UHPA), i Udruga nezavisnih putničkih agenata Hrvatske (UNPAH) su u suradnji s Gradom Splitom i gradskom tvrtkom Split Parking dogovorili izuzimanje od nove cijene svih organiziranih grupa koje su dogovorene do 23.svibnja 2019.g. kada je izašla predmetna Obavijest (u privitku) i to na sljedeći način:

- Pomaknut je termin početka naplate po novoj cijeni na 21.6.2019.g.
- Sve grupe koje su dogovorene do 23.5. plaćat će se po staroj cijeni (samo agencije koje do sada nisu dostavile svoje podatke mogu to napraviti DANAS DO KRAJA DANA na mail nbusic@hgk.hr )
- Agencije će imati obavezu platiti dnevnu parking kartu za bus u iznosu od 120kn koja će vrijediti za cijeli dan bez obzira na broj ukrcaja/iskrcaja za taj dan. Parking karta se može iskoristiti na sva tri predviđena parkinga za autobuse na području Splita (Kopilica, Dračevac i TTTS)
- HGK Županijska komora Split će dostavit tvrtki Split parking popis agencija s prijavljenim grupama (nakon dostavljenih podataka od strane agencija).
- Agencije koje su prijavile svoje grupe HGK mogu se direktno obratiti Split parkingu sa svojim podacima na mail: agencije@splitparking.hr . Broj grupa prijavljen Split parkingu mora odgovarati prijavljenima HGK ili biti manji s obzirom na realizirane grupe od 9.-21.6..
- Split Parking će od agencija zatražit potpisanu izjavu da su prijavljene grupe ugovorene do 23.5. te ostale potrebne detalje kako bi agencija dobila traženi broj vaučera. Vaučeri će vrijediti najkasnije do 31.12.2019.g.

VAŽNO: 18.6. u 09:30 održat će se prezentacija SVEG NAVEDENOG GORE u ŽK Split za sve agencije – molimo da potvrdite svoj dolazak na mail: nbusic@hgk.hr najkasnije 17.6. do 15h.

Želimo također napomenuti da će Grad Split od ove godine uvesti više represivnih mjera prema prekršiteljima Odluke o uređenju prometa u gradu Splitu.
Odluka o uređenju prometa na područja Grada Splita koju možete pronaći u privitku navodi u članku 12. točno gdje autobusi smiju biti parkirani te molimo da istu odluku poštujete.

Napomenut ćemo da je parking za autobuse dozvoljen jedino na tri mjesta u Kopilici, na TTTS-u te na Dračevcu i to po cijeni od 120kn na dan.

Obratite pozornost da je u sklopu represivnih mjera Grada Splita, otvorena mogućnost da se svakoj agenciji koja prekrši Odluku o uređenju prometa na području Grada Splita, bilo nepravilnim parkiranjem, zaustavljanjem i slično, oduzmu ovom akcijom odobreni vaučeri.