Carnival želi doseći 75% kapaciteta do kraja godine

Plovidba bi se nastavila širom svijeta primjenjujući postupni pristup, uključujući plovidbe SAD-om, Karibima, Europom, Srednjom Amerikom i Antarktikom

Izvor i foto: Turizmoteka/Carnival.com

Carnival Cruise Line izjavio je kako se nada da će nastaviti ploviti cijelom flotom do kraja godine, što bi značilo da će njegova matična tvrtka do kraja godine raditi s gotovo 75% ukupnog kapaciteta.
Osam drugih marki Carnival Corporation nastavit će sa 65% ukupnog kapaciteta flote do kraja 2021. godine.

Operacije se planirane na 54 broda preko: AIDA Cruises, Costa Cruises, Cunard, Holland America Line, Princess Cruises, P&O Cruises (UK) i Seabourn. Gotovo polovicu kapaciteta predstavljaju brodovi koji su udomljeni u SAD-u.
Daljnje najave ponovnog pokretanja najveće svjetske kompanije za krstarenja očekuju se u narednim tjednima.

Plovidba bi se nastavila širom svijeta primjenjujući postupni pristup, uključujući plovidbe SAD-om, Karibima, Europom, Srednjom Amerikom i Antarktikom.
Krstarenja uključuju poboljšane zdravstvene protokole razvijene u suradnji s vladom i zdravstvenim vlastima, a temeljem smjernica stručnjaka za javno zdravstvo, epidemiologiju i politiku te tvrtke.

AIDA Cruises i Costa Cruises plove Europom od ožujka, odnosno svibnja. P&O krstarenja obnovila su plovidbe u Velikoj Britaniji u lipnju , a Carnival Cruise Line i Seabourn nastavili su plovidbu u srpnju iz SAD-a.
Roger Frizzell, glavni direktor komunikacija Carnival Corporation, rekao je: „Uz stalnu trajnu potražnju za krstarenjem, radujemo se što ćemo gostima pružiti dodatne brodove najavljene za osam naših marki i gotovo tri četvrtine kapaciteta naše flote koji se vraćaju do kraja ove godine, predstavljajući važnu prekretnicu za našu tvrtku i sve one koji se oslanjaju na snažne ekonomske utjecaje generirane globalnom industrijom krstarenja. "

Frizzell je dodao: „Za cijelu našu tvrtku naša je najveća odgovornost i glavni prioritet uvijek usklađenost, zaštita okoliša i zdravlje, sigurnost i dobrobit naših gostiju, naših brodskih zaposlenika i zaposlenika na obali te zajednica koje posjećujemo. Naši stalni napori za ponovno pokretanje blisko odražavaju te prioritete, jer nastavljamo raditi zajedno u industriji i sa partnerima širom svijeta kako bismo nastavili krstarenje u najboljem interesu javnog zdravlja. "