Otvorene su on line prijave za Dane hrvatskog turizma

DHT će se održati 25. i 26. listopada 2017. godine u Malom Lošinju

Izvor i foto: HTZ

Otvorene su on line prijave za Dane hrvatskog turizma (DHT), tradicionalni susret turističkih djelatnika te svih dionika u turističkom sustavu Republike Hrvatske koji će se, u organizaciji Ministarstva turizma, Hrvatske gospodarske komore i Hrvatske turističke zajednice, održati 25. i 26. listopada 2017. godine u Malom Lošinju.

DHT svake godine okuplja više od tisuću sudionika, koje ove godine očekuju zanimljiva predavanja, radionice i skupovi, između ostaloga o temama svjetskih turističkih trendova, izgradnje nacionalnih turističkih brandova, te uloge nacionalnih turističkih organizacija u sustavu turizma; predviđanja i prognoze turističkih kretanja u narednim godinama; održivom turizmu za održivi razvoj, regionalnim centrima kompetencija, itd.

Manifestaciju je najavio i direktor Glavnog ureda HTZ-a Kristjan Staničić.

„Na DHT-u ćemo i ove godine analizirati turističke rezultate te najaviti glavne aktivnosti za pripremu turističke 2018. godine. Ovo je ujedno i jedinstvena prilika za razmjenu znanja, iskustva i prijedloga jer se na jednom mjestu okupljaju gotovo svi turistički djelatnici. Želimo motivirati sve tvrtke, udruge i ljude, koji svojim radom pokazuju izvrsnost, da nastave djelovati u tom smislu jer se na taj način hrvatskom turizmu daje posebna dimenzija i nova vrijednost“, poručio je direktor Staničić.

Ministar turizma Gari Cappelli je naglasio da u ovoj turističkoj godini ostvarujemo odlične rezultate te da je nužno pratiti turističke trendove ako želimo zadržati pozitivan smjer razvoja. „I ove ćemo se godine na DHT-u baviti brojnim važnim temama za hrvatski turizam. Iznimno mi je drago što ćemo imati priliku ugostiti svjetski priznate i dokazane stručnjake iz područja turizma. Vjerujem da ćemo kroz zajedničko djelovanje te razmjenu iskustva i ideja iskoristiti mogućnosti koje nam se pružaju u vidu postizanja još uspješnijih turističkih rezultata“, istaknuo je ministar turizma Gari Cappelli.

Od svjetski priznatih stručnjaka iz područja turizma, dolazak na DHT potvrdili su direktorica za strategije i komunikacije britanske nacionalne turističke organizacije Visit Britain, Patricia Yates koja će predstaviti praktično iskustvo i znanje u području brandiranja i promocije turizma Velike Britanije.

Organizacija Visit Britain jedna je od najsnažnijih turističkih organizacija na svijetu čije su aktivnosti vezane uz promociju nacionalnog turističkog proizvoda posebno usmjerene na digitalni sadržaj, rast ulaganja u promociju na stranim tržištima te na jačanje poslovnih putovanja i skupova. Uz nju, o izgradnji nacionalnih turističkih brandova govorit će direktorica nacionalne turističke organizacije Slovenije, Maja Pak te čelnik nacionalne turističke organizacije Portugala, Turismo de Portugal.

U Lošinju se očekuje i generalni menadžer baskijskog kulinarskog centra, Joxe Mari Aizeg koji će sudjelovati u dijelu posvećenom centrima kompetencija, odnosno predstavit će način rada centra u kojem djeluje. Naime, španjolska pokrajina Baskija predstavlja najsnažniju španjolsku te jednu od najpoznatijih svjetskih gastronomskih regija, a 'Baskijski kulinarski centar' visokoškolska je ustanova koja se bavi istraživanjem i promocijom hrane, uz naglasak na modernom kulinarstvu i novim konceptima povezivanja tehnologije, znanosti i gastronomije.

Na skupu će posebno biti obrađena tema održivog razvoja, s obzirom da je 2017. godina od strane Ujedinjenih naroda proglašena „Međunarodnom godinom održivog turizma za razvoj“. Također, održat će se i tradicionalni susret predstavnika Vlade RH s turističkim djelatnicima, a bit će dodijeljene i godišnje hrvatske turističke nagrade.