ID Riva Tours dovela grupu Nijemaca u Slavoniju i Baranju

Nijemci oduševljeni dobrodolicom, prirodom, gostoprimstvom

Izvor i foto: Turizmoteka

U nedjelju je u Slavoniju i Baranju stigla prva veća grupa Nijemaca u organizaciji njemačkog turoperatora ID RIVA iz Munchena. Time se ispunilo obećanje vlasnika ID RIVA Tours-a, dugogodišnjeg hrvatskog turističkog znalca Selimira Ognjenovića, da će pomoći da sjeveroistočni dio naše domovine postane turističkom mekom.

To obećanje izrekao je Ognjenović na prošlogodišnjim Danima turizma u Bolu na Braču,  kada je primivši nagradu za životno djelo, za 40 godina rada i razvoja hrvatskog turizma, pozvao hrvatske turističke djelatnike da pomognu da i Slavoniju i Baranju otvorimo i učinimo zanimljivima turistima, te da tako pomognemo iseljavanju tamošnjeg stanovništva. 

Grupa Nijemaca smještena je u hotelu Osijek odakle obilazi krajeve i raznovrsnu ponudu tog dijela Hrvatske.

Danas su posjetili Baranju, Kopački rit , Zmajevac, te uživali u prelijepim krajolicima, posebno vinogradima i bogatstvu barnjske kuhinje i baranjskih vina. Naravno sve to uz nezaobilaznu tamburicu.

U utorak njemački turisti posjetit će Vukovar i Ilok, potom Vinkovce i okolicu…zatim kreću prema Požegi, Kutjevačkim podrumima…..

Dojmovi njemačkih turista su sjajni.

„Kada smo rekli prijateljima da idemo u Slavoniju, oni su nas ispravljali, mislite Sloveniju, govorili su nam. Sada smo oduševljeni, prekrasnom prirodom koja nas podsjeća na krajolike naših baka, dok industrijalizacija nije uzela maha. Iznenađeni smo i toplom gostoljubivošću na koju smo naišli, ali i velikim porcijama za nas novih jela i okusa,“ rekli su, između ostalog, zadovoljni turisti iz Njemačke.