Općina Marina: Prva postaja 'Križnog puta pod morem'

Jedinstven projekt u svijetu i nova vrijednost u turističkoj ponudi Hrvatske

 

Izvor i foto: dalmatia.hr

Projekt Križni put pod morem je prvi podvodni muzej u svijetu na temu križnog puta, a Prva postaja Križnog puta na morskom dnu u uvali Jelinak zapadno od Trogira otvorena je na području općine Marina.

Završetak postavljanja svih 50 kipova na 14 postaja Križnog puta, kako je najavljeno, planiran je do kraja rujna ove godine. Pokrovitelj projekta je Hrvatski sabor, a svečanosti je nazočio izaslanik predsjednika Sabora potpredsjednik Milijan Brkić koji je zaronjavanjem i razgledanjem prve postaje tog Križnog puta, postavljene na dubini od oko 4 metra službeno otvorio podvodni muzej (park) Križni put pod morem.

-Ovo je jedinstven projekt u svijetu i nova vrijednost u turističkoj ponudi Hrvatske, rekao je Brkić. Po njegovim riječima podvodni muzej Križni put pod morem ujedno je nova vjerska i domoljubna ponuda od iznimne važnosti za općinu Marina, grad Trogir, Dalmaciju i Hrvatsku. Uvjeren je i da taj projekt ima potencijal otvaranja novog poglavlja za turističku promociju Hrvatske. Ovim projektom Hrvatska otvara vrata za nove turističke sadržaje te za privlačenje novih posjetitelja, ronilaca i hodočasnika, poručio je Brkić.