Kreće akademija za obuku posada čartera

Unapređenje kvalitete nautičkog turizma

Izvor i foto: Privredni vjesnik/(S.P.)

Kako bi se unaprijedila kvaliteta nautičkog turizma u Hrvatskoj, ove jeseni pokreće se prva Akademija za obuku posada čarter plovila u Hrvatskoj, i to po Osnovnom programu sigurnosne zaštite (STCW) te ISO normama.

Tu akademiju pokrenuo je poduzetnik i projekt menadžer Davor Grbić iz Dubrovnika s kolegama iz Splita Tomislavom Slavićem i Ivanom Lokicom, koji imaju bogato iskustvo u nautičkom turizmu. Govoreći o razlogu osnivanja Akademije za obuku posada čarter plovila, Grbić je rekao kako je cilj pružiti nautičkim turistima ponudu koju zaslužuju.

“To su doista gosti visoke platne moći. Trebamo iskusnu, obrazovanu, sposobnu i kvalitetnu posadu koja će raditi na iznajmljenim plovilima, što za sada Hrvatska nema. Ako želimo biti u vrhu nautičkog turizma, to znači da uz vrhunsku ponudu marina, u svakom trenutku na raspolaganju moramo imati dobro educiranu i kvalitetnu posadu u nautičkom turizmu”, istaknuo je Grbić.

Dodao je kako je zasad u bazi podataka registrirano više od 40 visokoobrazovanih čarter zapovjednika, strojara, mornara, kuhara i stjuardesa. “Sve polaznike koji zadovolje naše vrlo zahtjevne uvjete te selekciju, uzimamo ‘pod svoje’ te im jamčimo posao. Za ovaj novi proizvod hrvatskog nautičkog turizma već su zainteresirani strani investitori, posebice kad je riječ o preuzimanju nekih dalmatinskih marina”, naglasio je Grbić.